Hlavní obsah

Bez architekta i klíčového hráče. Dobrá práce, chválí Energii expert. Poklony se dočkal i Černoch

Hokejisty Karlových Varů bude i v následující sezoně trénovat David Bruk. Klub, který v posledních měsících sáhl k celé řadě změn a letošní sezoně pro něj skončila v předkole, tak zkusí navázat na slušně odvedenou práci. „Mně se Vary líbí. Třeba už jen tím, jak se vypořádaly s odchodem Fleka, klíčového hráče. A taky dokážou najít a produkovat kluky, jako je třeba Černoch nebo Beránek. Za mě ve Varech dobrá práce," tvrdí v pořadu Příklep hokejový expert Sport.cz Jan Škvor.

Karlovy Vary pokračují s trenérem Brukem. Dobrá volba? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Klub doznal celé řady změn. Hodně se čekalo, jak si Energie povede ve chvíli, kdy skončil trenér Martin Pešout, jenž se snažil tým pozvednout a nasměrovat. Pro klub už od března nepracuje ani generální manažerka Zdenka Macháčková Šimánková. Ta se pakovala po šesti týdnech, Na konečné se v Energii ocitla i ikona klubu Václav Skuhravý. Místo toho po sezoně klub oznámil, že prodlužuje spolupráci s koučem Brukem.

„Nemám s tím problém, že David Bruk pokračuje. Ze spousty stran jsme slyšeli po poslední sezoně, tak teď jsme zvědaví, jak to bude bez trenéra Pešouta. Ten byl mnohými považován za architekta toho, kde se Vary nacházejí, že jsou schopné postoupit do předkola," začíná své hodnocení dění v karlovarském klubu hokejový novinář ze Sport.cz.

Pokračuje Energie v nastoleném trendu kouče Pešouta? Bohužel ne. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Karlovarský klub rozhodně neřadí do kategorie těch, které by si z pohledu rozpočtu mohly dovolit dělat velké věci. A právě proto jim za poslední období tleská. „Našli a dali prostor hráčům jako je Černoch, který byl loni na mistrovství světa. Nebo Ondra Beránek, který je stabilním členem reprezentace. Za mě ve Varech dobrá práce," dodává Škvor.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem s Lukášem PechemVideo: Sport.cz

Pochvalná slova na adresu Jiřího Černocha zazní i z úst druhého hosta Příklepu, zkušeného Lukáše Pecha. Ten zná současnou oporu Energie ze společného působení ve Spartě. „Je to pracant, výborný kluk do kabiny. Ve Spartě byl velký tlak, odchod do Varů mu prospěl," myslí si devětatřicetiletý hráč Motoru České Budějovice. „Stal se z něj lídr kabiny."

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s útočníkem Lukášem Pechem se můžete podívat na videu.

Reklama