Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 4:0Bezchybný Konrád vygumoval střelce Beranů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tomeček 1 : 0
18. Nahodil 2 : 0
43. Nahodil 3 : 0
46. Burian 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 39. kole extraligy poslední Zlín 4:0 a na domácím ledě vyhráli v základní hrací době po dlouhých šesti týdnech a šesti zápasech. Dvěma góly a jednou asistencí nasměroval Olomouc za vítězstvím Lukáš Nahodil. První čisté konto v sezoně si v pátém zápase po návratu po zranění připsal slovenský brankář Branislav Konrád. Zlín nenavázal na úterní výhru z Chomutova nad Kladnem a prohrál čtvrtý z posledních pěti duelů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, Tomáš Černý z Olomouce a Alexandre Mallet ze Zlína.

Článek

Domácí se dostali do vedení ve 4. minutě zásluhou první útočné formace, která vytvořila před Kašíkem velký závar a z dorážky se prosadil Tomeček. Zvýšit mohl vzápětí v přesilové hře Krejčí, ale zlínský brankář tentokrát dobře zasáhl. Další velké šance přišly v olomoucké přesilové hře pěti proti třem, jenže oba Káňovy nadějné pokusy zastavila levá tyčka Kašíkovy branky a zbytek akcí domácí překombinovali.

Hostujícího brankáře pak pořádně protáhla také prudká Škůrkova střela od modré čáry. Svou převahu olomoučtí hráči potvrdili před koncem první třetiny, kdy tečoval za Kašíkova záda Řezníčkovo nahození od modré čáry Nahodil. Zlín v první třetině příliš nebezpečný nebyl a brankář Konrád moc práce neměl.

Do druhé části Zlín vstoupil aktivně, jenže žádnou velkou příležitost z toho ani tentokrát nevytěžili. Gól mohl naopak padnout na druhé straně hřiště, kde Bambula z levé strany zamířil do horní tyčky. První velkou šanci si hosté vypracovali v přesilové hře přesně v polovině základní hrací doby, Konrád však dobře zasáhl a puk do sítě nadvakrát nepustil.

Hosty držel Kašík

Hosty nadále držel brankář Kašík, který předvedl skvělý zákrok proti vyložené šanci Krejčího při přečíslení dvou proti jednomu. Zlínský brankář pak uspěl také po samostatném úniku Bambuly, když olomouckému útočníkovi vystihl kličku do forhendu.

Třetí gól přidali domácí na začátku třetí třetiny, kdy měl Nahodil dostatek času i prostoru k tomu, aby zamířil přesně do levého horního rohu. Navýšit vedení mohl vzápětí Krejčí, ale z bezprostřední blízkosti puk do sítě neusměrnil. Čtvrtou branku přidal až o chvíli později Burian, který střelou z levého kruhu využil Nahodilovu křížnou přihrávku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z druhého gólu.

Poté ve zlínské přesilovce mířil nepřesně Okál, stejně tak Ondrušek na druhé straně hřiště. Okál měl v početní převaze ještě jednu šanci, když tečoval střílenou přihrávku těsně vedle branky. Ani do třetice pak Okál neuspěl, sám před Konrádem se místo zakončení pokoušel o kličku a olomoucký brankář úspěšně zasáhl.

Další gól mohl vzápětí přidat Tomeček, jenže netrefil puk ideálně a zamířil těsně vedle. Blízko hattricku byl těsně před koncem zápasu Nahodil, Huf jeho příležitost ale zmařil.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. V. Tomeček (Švrček, Krejčí), 18. Nahodil (Řezníček, J. Káňa II), 43. Nahodil (T. Černý, Burian), 46. Burian (Nahodil, A. Rutar). Rozhodčí: Pražák, Vrba - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Bambula, Navrátil, Olesz - Kunc, Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Zlín: Kašík (47. Huf.) - T. Hanousek, Žižka, O. Němec, Suhrada, Ferenc, Dluhoš - Mallet, Honejsek, Kubiš - Michasjonok, Hejcman, Zabusovs - Fryšara, R. Veselý, Okál - Flynn, P. Sedláček, Karafiát - Vopelka. Trenér: L. Jenáček.

Reklama

Související témata: