Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 2:7Bída Beranů pokračuje, rozhodla úvodní desetiminutovka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kelemen 0 : 1
8. Kotala 0 : 2
10. Šťastný 0 : 3
11. Žižka 1 : 3
14. Kousal 1 : 4
19. Claireaux 2 : 4
28. Najman 2 : 5
46. Najman 2 : 6
48. Kotala 2 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté posledního Zlína podlehli v dohrávce 42. kola hokejové extraligy doma Mladé Boleslavi vysoko 2:7 a počtvrté za sebou nebodovali. V boji o záchranu ztrácejí Berani na čtrnácté Kladno stále 14 bodů. Bruslařský klub vyhrál teprve podruhé z posledních šesti zápasů a posunul se na osmé místo před Kometu Brno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu. Vpravo je brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

První šanci měli domácí, Malletova teč před Krošeljem ale byla nepřesná. Potom začali úřadovat hosté. V čase 4:51 propadla Kašíkovi do sítě Kelemenova střela. Vzápětí měli hosté dispozici 38 sekund hry pět na tři, což jim bohatě stačilo k navýšení vedení. Pobídku Ševce tečoval mezi betony Kašíka Kotala. A když v pokračující klasické početní výhodě v 10. minutě zvýšil na 3:0 Šťastný, Kašík opustil brankoviště a nahradil jej Huf.

Přestřelka ale pokračovala, za minutu snížil střelou od modré čáry Žižka. Ve 14. minutě Zlínští nezvládli rozehrát, a jak snadné je skórovat, ukázal Beranům Kousal, který vypálil přesně z kruhu.

Zlínští šli do kolen, podruhé v utkání vyhodili puk na tribunu a hráli další oslabení. V něm ale nečekaně sami skórovali. Claireaux, ještě minulý týden hráč Mladé Boleslavi, vyvezl puk a střelou z rohu kluziště zaskočil Krošelje. Ještě větší drama mohli způsobit Berani za pár chvil, protože dostali kotouč do sítě potřetí, radost jim ale sebral odpískaný faul Okála.

V prostředním dějství se hra zklidnila, což více vyhovovalo hostům, kteří vedli. Ve 28. minutě navíc zvýšili na rozdíl tří branek. V přesilové hře tečoval Pýchovu střelu mimo Hufův dosah Najman. Byla to třetí přesilovková trefa Bruslařského klubu v zápase.

Zlínský zmar pokračoval i v úvodu třetí části, kdy Berani nejprve hráli 20 sekund pět na tři a následně pokračující čtyřminutovou klasickou početní výhodu. Jenomže místo snížení sami inkasovali z hole Najmana, který se prosadil podruhé v utkání. Druhou trefu v zápase přidal ve 48. minutě také Kotala, jenž upravil na konečných 7:2.

Dohrávka 42. kola hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 2:7 (2:4, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Žižka, 19. Claireaux - 5. Kelemen (Pospíšil), 8. Kotala (Ševc, D. Šťastný), 10. D. Šťastný (Pláněk, Pospíšil), 14. P. Kousal, 28. O. Najman (Pýcha, J. Stránský), 46. O. Najman (P. Kousal), 48. Kotala (Pospíšil, Kelemen). Rozhodčí: Obadal, Ondráček - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Zlín: Kašík (10. Huf) - Gazda, Mamčics, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Žižka, M. Novotný - Mallet, Claireaux, Honejsek - Makarenko, R. Veselý, Okál - Vopelka, Hejcman, Kubiš - Karafiát, P. Sedláček, Köhler. Trenér: L. Jenáček.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, T. Hanousek, Bernad - D. Šťastný, Fořt, Lunter - Kelemen, Kotala, Pospíšil - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice