Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:1Bílí Tygři pojistili triumf v základní části, jubilejním gólem k výhře pomohl Hudáček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pour 0 : 1
14. Bulíř 1 : 1
35. Musil 2 : 1
44. Hudáček 3 : 1
60. Ordoš 4 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v dohrávaném utkání 11. kola extraligy Plzeň 4:1 a s předstihem si zajistili vítězství v základní části. Prezidentský pohár získali stejně jako před rokem. Dlouhodobou část ovládli Severočeši počtvrté za pět sezon a celkově pošesté od ročníku 2005/06.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Libor Hudáček z Liberce.

Článek

Bílí Tygři mají čtyři kola před koncem základní části náskok 13 bodů na druhou Plzeň, která dnes prohrála posedmé za sebou na kluzištích soupeřů. Liberec má zároveň jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Jubilejním 30. gólem v sezoně se na výhře domácích podílel slovenský útočník Libor Hudáček, jenž nasbíral už 58 bodů, což je extraligový rekord v podání cizince. Nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš z Plzně vyšel naprázdno.

Hosté se na severu Čech představili bez brankářské jedničky Frodla, který tak poprvé v sezoně nezasáhl do hry. Místo něj dostal šanci Král, jenž se tak v extralize představil po dvou letech, naposledy chytal na začátku března za Plzeň také v Liberci.

V úvodu zápasu byl ale v permanenci jeho protějšek Hrachovina, který si v první minutě připsal čtyři zákroky. Plzeň svou aktivitu přetavila i ve vedoucí gól, Vráblíkovu střelu tečoval v čase 2:02 Pour.

Liberec se rozjížděl pozvolna. Poté, co domácí přežili úvodní oslabení, sami udeřili v přesilovce. Vyloučení šestnáctiletého obránce Jiříčka využil pohotově dorážející Bulíř.

Oba celky se mohly dostat do vedení v početních výhodách, Hrachovina i Král však chytali spolehlivě. Při Čerešňákově trestu zahrozil v oslabení Mertl, ale neuspěl stejně jako ve 32. minutě osamocený Šír na druhé straně. Střelecky se nakonec prosadil až ve 35. minutě Musil, jenž pohotově dorazil Králem vyraženou Maroszovu střelu.

Ještě větší klid na hokejky získali hráči Liberce na začátku třetí části. Král si sice poradil s pokusy Ordoše, Krenželoka i Šmída, proti Hudáčkovu zakončení po ideální Birnerově přihrávce však neměl šanci zasáhnout. Liberec pak zápas dovedl jistě do vítězného konce, pátou domácí výhru nad Plzní v řadě podtrhnul v poslední minutě čtvrtým gólem Ordoš.

Dohrávka 11. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Bulíř (Ordoš, Šmíd), 35. A. Musil (Marosz), 44. L. Hudáček (Birner, Derner), 60. Ordoš (P. Jelínek, Birner) - 3. Pour (Vráblík, P. Straka). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7179.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Hanousek, Derner, Graborenko, Kolmann - Zachar, L. Hudáček, Birner - A. Musil, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Plzeň: Král - Čerešňák, Pulpán, Jánošík, Jiříček, Kaňák, Vráblík, Jank - Gulaš, Mertl, Kantner - Rob, V. Němec, P. Zdráhal - Pour, Kodýtek, P. Straka - Malát, Heřman, Vracovský. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: