Hlavní obsah

Hr. Králové - Liberec 1:2 PPBílí Tygři v závěru otočili bitvu na ledě Hradce Králové, rozhodl Balinskis

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Pavlík 1 : 0
58. Filippi 1 : 1
62. Balinskis 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli na branky velmi skromný duel prvního kola extraligy v Hradci Králové 2:1 v prodloužení. Za stavu 0:1 totiž v koncovce utkání využili dvě přesilové hry a zásluhou gólu obránce Uvise Balinskise v čase 61:05 získali dva body.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Článek

Oba soupeři se v úvodním extraligovém kole potkali už počtvrté za posledních šest ročníků. O poznání živější byl zpočátku Liberec, jen v první přesilovce neproměnil dvě velké šance Faško-Rudáš. Tygři však měli problémy se svým odchovancem v dresu soupeře, rychlonohým Zacharem, který se za osm minut ocitl dvakrát sám před Kváčou. Ani jednou na něj ale nevyzrál.

Královéhradečtí se potom vzepjali k dvouminutovému tlaku a dobré ráně Smoleňáka, bezbrankový stav ale po první třetině těšil o něco více domácí. Ve druhé přesilovce totiž napálil tyč Bulíř. Poměrně atraktivní podívané chyběly góly i dál, tentokrát hlavně ty hradecké. Domácí se totiž zvedli. Po Rosandičově chybě zkoušel Kváču vestoje vymíchat Okuliar, liberecký brankář byl však excelentní. Speciálně pak v oslabení proti "tutovce" Smoleňáka. Slováci Rosandič s Okuliarem si svůj duel brzy zopakovali. Skončilo to dokonce trestným střílením pro domácího útočníka, ten při něm ale vůbec netrefil branku.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Hradce Králové Jan Růžička, Michal Birner z Liberce a Richard Nedomlel z Hradce Králové.

Po druhé přestávce selhal v další gólové šanci z dorážky v brankovišti. Až po 45 minutách hry se skóre poprvé měnilo. Převahu Mountfieldu využil střelou od modré čáry obránce Filip Pavlík, jenž využil zakrytého Kváčova výhledu. Divákům na stadionu pak zatrnulo, když jeden z nich spadl ze schodů, nicméně po rychlém zásahu zdravotníků mohl zápas pokračovat.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Jan Růžička.

Bílí Tygři se přes celoplošnou aktivitu domácích prakticky nedostávali ke střelbě, Hradec jim ale v závěru pomohl fauly. Když na trestnou lavici odešel Zachar, dvě minuty před třetí sirénou zmařil Růžičkovi nulu překvapivou střelou z úhlu Filippi. Prohřešek Lva z posledních sekund potrestal v prodloužení lotyšský bek Balinskis.

1. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 1:2 po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 46. F. Pavlík (Cingeľ, Jank) - 58. Filippi (Birner, Bulíř), 62. Balinskis (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Pilný, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Diváci: 4301.
Hradec Králové: J. Růžička - Blain, Kalina, F. Pavlík,Pilař, McCormack, Nedomlel, Jank - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Lev, Cingeľ, Štohanzl - Ščerbak, Lalancette, Smoleňák - Okuliar, Zachar, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.
Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Rosandič, Derner, J. Dvořák, Vitásek, Aubrecht - Faško-Rudáš, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, Ordoš - Flynn, P. Jelínek, J. Vlach - A. Najman, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno