Hlavní obsah

Bílým Tygrům pomohl tah Kváčou. Chtěli jsme dát týmu impuls, vysvětlil Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílí Tygři ustáli zájem z Jekatěrinburgu o svou oporu v brance Petra Kváču a v utkání s Vítkovicemi reprezentační brankář ukázal pro mužstvo svůj aktuální význam. Nejlepší gólman uplynulé sezony naskočil do zápasu až od druhé třetiny za stavu 0:2 a zafungoval jako jeden z podnětů k obratu. Inkasoval jen jednou a Bílí Tygři vyhráli 4:3 po prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový brankář Petr Kváča z Liberce.

Článek

„Když prohráváte po první třetině 0:2, chcete dát týmu nějaký impuls, a myslím, že tohle byl on. Ale důvodem nebyly góly, které jsme dostali. Takhle jsem to v dané chvíli cítil a povedlo se," vysvětlil kouč Patrik Augusta rošádu, kdy po první třetině nahradil Jaroslava Pavelku v brance Kváčou.

„Určitě se teď potvrdila jeho důležitost pro nás, ale spíš jsem rád, že mužstvo ukázalo charakter i potom, co se pro nás utkání nevyvíjelo dobře," doplnil kouč. Kváča si připsal celkem 14 úspěšných zásahů.

„Jarda určitě nechytal špatně. Dostal blbý góly, za které podle mě moc nemohl. Trenér se však takhle rozhodl a jak vidět, bylo to dobré řešení. Zvládli jsme to," pověděl mladý útočník Adam Klapka, jenž Severočechy nastartoval o obratu kontaktním gólem na 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Kovář z Vítkovic a Martin Faško-Rudáš z Liberce.

„Trenéři chtěli změnu, abychom se nakopli. Šel jsem na led a dva body jsou doma, za což jsme moc rádi," pověděl Kváča, jehož si jako posilu v minulých týdnech vyhlédl ruský Jekatěrinburg, klub ho však vzhledem k současnému bídnému umístění v tabulce neuvolnil. V mix zóně mohl Kváča mluvit jen o utkání s Vítkovicemi, klub otázky na případné angažmá v KHL nepřipustil.

24letý gólman dlouho držel čisté konto, vyrovnávací gól na 3:3 inkasoval až dvě a půl minuty před koncem. „Všechno se dá chytit nebo pustit, takže se s tím určitě něco dělat dalo. Ještě se musím podívat na video. Uvidíme, pokračovat musíme dál. Teď už není na co čekat. Musíme jít zápas od zápasu, na sto procent do každé situace," řekl Kváča s tím, že doufá, že cenný obrat jeho tým nastartuje. „Třeba to k něčemu zavelí. Určitě jde o impuls do kabiny, že zápasy dokážeme otáčet a vyhrávat a nesmíme se bát pocitu vítězství," uzavřel Kváča.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec