Hlavní obsah

Bojovník Poletín se nečekaně prosazuje i mezi extraligovými kanonýry

Chomutov

Loni byl útočník Michal Poletín součástí sestavy bronzového celku hokejové extraligy Škody Plzeň a momentálně prožívá velmi úspěšné období v dresu Chomutova. Zatímco jeho bývalý západočeský tým figuruje na předposlední příčce tabulky, urostlý forvard přispěl už sedmi góly k aktuálnímu třetímu místu Pirátů! Přitom Poletín má na špici žebříčku střelců stejnou bilanci jako uznávaní kanonýři Kvapil, Zaťovič a V. Němec z Brna a litvínovský V. Hübl. „Snažíme se soupeřům jejich roli znepříjemnit a zatím se nám to daří,“ komentoval Poletín dosavadní tažení chomutovského týmu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pěstní souboj mezi Tomášem Vincourem (vpravo) z Brna a chomutovským Michalem Poletínem.

Článek

Až do loňska jste spíš patřil k prototypům bojovníků a urputným útočníkům i na nevděčnou černou práci. Najednou je z vás excelentní střelec.

Už jsem to říkal asi po osmém kole, když se mě na to ptali. V Chomutově dostávám víc prostoru na ledě a od toho se odvíjí i větší zapojení do ofenzívy s možností střelecké produktivity.

Jedním z prvních vrcholů sezóny byla pro Piráty páteční konfrontace s lídrem tabulky Kometou Brno. Vyhráli jste 4:3 v prodloužení. Jak jste se vyrovnali s kvalitou soupeře?

Měli jsme zápas dobře rozehraný a chtěli jsme získat tři body. Škoda, že byly jen dva. Ale Brno je nesmírně ofenzivním týmem. Jeho hráči jsou šikovní na puku. Věděli jsme o tom a soustředili jsme se na to, abychom byli u nich blízko a oni neměli místo ani čas na kličkování a střely.

Jak byste charakterizoval chomutovský styl?

Pokoušíme se praktikovat svoji hru a naopak ji znepříjemnit soupeři. Jen dobře pro nás, když nám to vychází. Trošku ale mrzí, pokud ztratíme dvougólový náskok. Musíme se zaměřit na lepší defenzívu v oslabení.

Proti Brnu jste skóroval, podílel se i na dalším gólu a ještě jste svedl bitku s Vincourem. Byl jste na ledě tedy hodně vidět navzdory vyloučením a navíc i desetiminutovému trestu.

Jsem rád, že jsme puk dotlačili do brněnské branky i pod ležícím gólmanem. A šarvátka z konce první třetiny? Nevím, jestli Vincour do mě úmyslně strčil, abych vletěl do našeho gólmana. Ale následná potyčka vzešla z toho, že brankáře musíme chránit.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články