Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hr. Králové 0:2Boleslav doma nedala ani gól a prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Pajer 0 : 1
60. Lev 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté BK Mladá Boleslav prohráli v nedělním utkání 11. kola Tipsport extraligy s hradeckým Mountfieldem 0:2. Hradec vedl až do poslední minuty těsně 1:0, pak jeho výhru pečetil gólem do prázdné branky Jakub Lev.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují výhru.

Článek

Více šancí v první třetině měli hosté. Jergl ani Klíma se ale prosadit nedokázali. Hradec neotevřel skóre ani v nebezpečné úvodní přesilovce zápasu.

Ve 31. minutě se dokázali hráči Mountfieldu prosadit, ale rozhodčí po konzultaci s videm branku Veselého neuznal. To nakoplo domácí, kteří se začali tlačit do zakončení, ale střely Pýchy a Lintuniemiho skončily jenom na tyči.

Na gól si museli diváci počkat do času 39:07, kdy se jako první prosadil hostující Pajer, který se zapojil do útočné akce ihned po návratu z trestné lavice. Druhá třetina pak byla kvůli kolapsu jednoho z diváků ukončena předčasně a zbývajících 52 vteřin se odehrálo až po úpravě ledu.

Do třetí třetiny, která začala následně po krátké výměně stran, vstoupila v honbě za vyrovnáním aktivněji domácí Mladá Boleslav. Ta tlačila Hradecké v podstatě celou dvacetiminutovku, ale skórovat nedokázala ani ve třech nabídnutých přesilových hrách. Kiviaha nepřekonali domácí ani v závěrečné hře bez brankáře, naopak sami inkasovali z hole Lva do prázdné branky.

11. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Pajer (Kevin Klíma, Kalina), 60. Lev (Cingeľ). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 3157.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Jánošík, Štich - Kotala, Lantoši, Šmerha - J. Stránský, Fořt, Aberg - P. Kousal, O. Najman, Kantner - M. Beránek, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Kalina, Rymsha, Jank, Piegl, Nedomlel, Huttula - J. Veselý, Lev, Okuliar - Jergl, Cingeľ, Kevin Klíma - Kelly Klíma, Koukal, Smoleňák - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice