Hlavní obsah

K. Vary - Ml. Boleslav 4:1Boleslav prohrála popáté v řadě, nestačila na Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Beránek 1 : 0
26. Koblasa 2 : 0
27. Kantner 2 : 1
38. Koffer 3 : 1
54. Hladonik 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v úterním 34. kole extraligy v Karlových Varech 1:4 a po páté porážce v řadě klesli z 11. na předposlední místo. Energie po sérii čtyř porážek uspěla podruhé za sebou a posunula se z 13. a 10. pozici. Ve vzájemných zápasech s Bruslařským klubem vyhrála i potřetí v sezoně.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský Petr Koblasa překonává brankáře Mladé Boleslavi Gašpera Krošelja.

Článek

V důležitém souboji soupeřů zespodu tabulky patřilo první osm minut domácí Energii. Slibné příležitosti si postupně vytvořili Rachůnek, Huttula a zejména Beránek, který v samostatném úniku rovněž na Krošelje nevyzrál. Ze strany hostů první střelu na branku vyslal až v 8. minutě Kousal.

V úvodním dějství byl za hosty nejblíže ke vstřelení branky Lintuniemi, který v 18. minutě orazítkoval tyč Habalovy branky, na druhé straně o několik vteřin později pomohla tyč Krošeljovi po Koblasově pokusu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví vyrovnávací gól v Karlových Varech.

Druhá třetina přinesla i góly, když mezi 24. až 27. minutou padly hned tři. Jako první se trefil Beránek, který po střele Rulíka bekhendem trefil odkrytou část hostující branky a zajistil Energii vedení. Po hezké individuální akci ve 26. minutě nabruslil Koblasa před Krošelje a střelou pod horní tyč zvýšil na 2:0.

O necelou minutu později se po zmatcích karlovarské obrany dostal puk ke Kantnerovi, který trefit odkrytou část branky a vrátil Středočechy do zápasu. Blízko k vyrovnání byl Švéd Söderlund, ale nová akvizice Mladé Boleslavi v polovině zápasu neproměnila nájezd, ke kterému se dostala hned po odpykání dvouminutového trestu. Ve 38. minutě Stříteský ve středu kluziště předal puk nabruslenému Kofferovi a ten přesnou střelou vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Mladá Boleslav ve snaze s utkáním ještě něco udělat ve třetí třetině několikrát domácí sevřela v jejich pásmu, ale při obětavosti hráčů Energie a výborném výkonu Habala utkání nezdramatizovala. Naopak to byli domácí, kteří díky Hladonikově nečekané střele z téměř nulového úhlu navýšili své vedení, které si již s přehledem pohlídali.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. O. Beránek (A. Rulík, Stříteský), 26. Koblasa (Kohout, Dlapa), 38. Koffer (Stříteský, T. Rachůnek), 54. Hladonik (Kofroň, Juusola) - 27. Kantner (Bičevskis, Jánošík). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 2209.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Stříteský, A. Rulík, Havlín, Dlapa, M. Rohan - Kohout, Černoch, Koblasa - Koffer, Gríger, T. Rachůnek - Kofroň, Hladonik, Juusola - O. Beránek, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Jánošík, Bernad, Pýcha, Křepelka, Lintuniemi, Štich - Šťastný, Lantoši, Söderlund - P. Kousal, O. Najman, Šmerha - J. Stránský, Fořt, Eberle - Kantner, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Reklama