Hlavní obsah

Hr. Králové - Třinec 2:3 PPTřinec po obrátce obral Hradec v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lalancette 1 : 0
18. McCormack 2 : 0
29. Daňo 2 : 1
43. Růžička 2 : 2
65. Voženílek 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince předvedli v atraktivním souboji úterního 34. extraligového kola povedenou otočku na ledě Hradce Králové. Po první třetině prohrávali 0:2, ale skóre vyrovnali a o jejich výhře 3:2 rozhodl v prodloužení Daniel Voženílek. Výborný výkon předvedl gólman Marek Mazanec, Oceláři zaznamenali šestý úspěch z posledních sedmi zápasů.

Foto: David Taneček, ČTK

Daniel Voženílek (vpravo) střílí v prodloužení na ledě Hradce vítězný třinecký gól.

Článek

I když Oceláři jako obvykle přijeli do Hradce Králové den před zápasem, v úvodu měli ztuhlé nohy a deset minut vůbec nestačili na soupeřovu rychlost. Držel je pouze brankář Mazanec.

Po 119 sekundách sice inkasoval z přečíslení Perreta se zakončujícím Lalancettem, několik dalších velkých šancí však pochytal. Dvakrát sahal po premiérovém gólu za hradecké barvy Doležal, v samostatném úniku neuspěl ani Perret. Kevin Klíma a Blain napálili tyč.

Až potom začalo být horko i domácímu brankáři Kiviahovi. Daňo také mířil do tyčky, finský gólman se vytáhl proti možnostem Růžičky a Hudáčka. Mountfieldu v ideální čas pomohla druhá přesilová hra, kterou před koncem úvodní třetiny využil parádní ranou obránce McCormack.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují gól vstřelený Třinci.

Kanadský bek navíc v další početní výhodě netypicky ujížděl sám na Mazance, jenž zabránil třetí pohromě. Sílu nejlepších přesilovek extraligy tak mohli ukázat jeho spoluhráči. Hned při první možnosti nachytal chybujícího Kiviaha u tyčky Daňo, po dalším hradeckém faulu trefil tyčku Růžička.

Napotřetí naopak Oceláři pustili do sóla Radovana Pavlíka, který ale zakončil do boční síťky a Hradec tak před třetí částí vedl stále o gól.

Jeho marnost v únicích dokumentoval po přestávce i Jergl. Soupeře potrestal ve 43. minutě třinecký kapitán Růžička. Na gól potřeboval plných sedm střel, vyrovnání zařídil paradoxně od modré čáry. Když už Mazance překonal Kevin Klíma a puk se zvolna snášel do branky, na poslední chvíli ho odpálil Jaroměřský. V prodloužení zase selhal Lev, a tak pro Oceláře rozhodl 47 sekund před jeho koncem Voženílek.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Lalancette (Perret, Jergl), 18. McCormack (Blain, Okuliar) - 29. Daňo (Nestrašil, M. Růžička), 43. M. Růžička (J. Jeřábek, D. Voženílek), 65. D. Voženílek (Čukste). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Gerát, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 3340.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Pilař - Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Kelly Klíma, Štohanzl, Z. Doležal. Trenér: T. Martinec.
Třinec: Mazanec - Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Jaroměřský, Čukste, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice