Hlavní obsah

Boleslav vzala Hradci klid. Dělali jsme před brankou větší rozruch, liboval si Šťastný

Nejlepší tým základní části hokejové extraligy rozjel čtvrtfinále play off výhrou, když se role střelců ujala dvojčata Klimova a vítězná trefa Kevina přišla jen 61 sekund po vyrovnání hostů. Mountfield měl skvěle našlápnuto i ve druhém utkání, kdy do sítě Mladé Boleslavi poslal hned úvodní dvě střely. Jenže soupeř třemi góly otočil skóre a srovnáním stavu série vzal Hradci klid.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Christophe Lalancette z Hradce Králové a brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek

„Ztráta hodně dobře rozehraného zápasu mrzí. Od druhé třetiny jsme nesmyslně polevili, tohle nemůžeme v play off udělat. Ve středu to musí být z naší strany v Boleslavi úplně jiné," říkal Petr Kalina, jenž měl prsty v obou nedělních hradeckých gólech. Už po 54 sekundách jim nahozený puk protlačil za Krošeljova záda Jergl. Ve 4. minutě pak obránce po špatném střídání hostů zakončil přečíslení a skóroval v extralize poprvé od začátku října 2019.

Hradec mohl umocnit vedení při pětiminutové početní výhodě za Stránského faul, jenže šanci Radka Smoleňáka zastavila horní tyčka. „Tam jsme měli Boleslav dorazit, bohužel si přesilovkami nepomáháme," litoval hradecký kapitán. Hosté před zraky nového reprezentačního kouče Jalonena po první pauze hodně ožili. „Dokázali jsme předvést větší tlak do hradecké branky a dělat tam větší bordel, než v sobotu," pochvaloval si útočník David Štastný.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nikita Ščerbak z Hradce Králové a David Moravec z Mladé Boleslavi.

V rozpětí 87 sekund bylo srovnáno „Nenechali jsme se už strhnout provokacemi. Žádné kecy, celý tým se soustředil jen na hokej. Zlepšili jsme pohyb, otáčeli rychle hru a Mountfield se dostal do úzkých," líčil Mario Lunter. Kousal pak dokonal boleslavský obrat.

Pět minut před koncem musel z hradecké branky kvůli poranění třísel Novotný a střídající Kiviaho v ní dlouho nezůstal, protože domácí brzy sáhli k power play. „Ztráta koncentrace nás dostala do nepohody, draze jsme zaplatili za chyby a zvrátit se to už nepodařilo," litoval hradecký kouč Tomáš Martinec.

Naopak boleslavský Radim Rulík se usmíval. „Začátek jsme nechytili, domácí byli všude o krok dřív, ale zastavili jsme to a nakonec byli i šťastnějším týmem," říkal trenér hostů. V první přestávce jsme si řekli, že musíme být důraznější, hrát silověji a víc o to bojovat. Je paráda, že se nám podařilo takový zápas otočit," pochvaloval si boleslavský obránce Alex Lintuniemi.

Reklama

Související témata: