Hlavní obsah

Boleslavské prokletí. Zapomíná dávat góly, obzvlášť proti Třinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pošesté v sezoně hokejisté Mladé Boleslavi neskórovali, tak bídnou bilanci nemá nikdo jiný v extralize. Speciálně proti Ocelářům se středočeskému klubu nedaří, na gól do jejich sítě čeká už 190 minut. Při nedělní prohře 0:3 nedostal žádnou z 23 střel za Mazancova záda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Už pošesté v sezoně hokejisté Mladé Boleslavi neskórovali, tak bídnou bilanci nemá nikdo jiný v extralize

Článek

Při dlouhodobém zranění kanonýra Šťastného hledají v Boleslavi dost zoufale střelce. „Nechci srážet výkon soupeřova brankáře, ale více než o jeho zákrocích to bylo o našem špatném řešení koncovky," mínil domácí útočník Tomáš Fořt. „Třinec nás celou dobu nepustil do přečíslení. Zavíral hru už ve středním pásmu, na to jsme nenašli recept," litoval.

V součtu všech dvanácti vzájemných utkání s Třincem v roce 2021 (včetně semifinálové série play off), dokázala Mladá Boleslav vstřelit úřadujícímu mistrovi jen devatenáct branek. „Oceláři hrají hodně tvrdě, jsou silní na puku i v osobních soubojích. Znovu jsme si s tím neporadili. Vázla nám produktivita, jako bychom zapomínali dávat góly, to se pak nedá vyhrát nad nikým," krčil rameny asistent trenéra Pavel Patera.

Třinecký Mazanec udržel už popáté čisté konto, čímž vévodi statistikám. „Odchytal další skvělý zápas," ocenil autor vítězné branky Tomáš Kundrátek, patřící s pěti trefami mezi nejproduktivnější obránce celé soutěže. „Jsem rád, že mi to takhle padá. Přesilovky máme docela vyladěné," dodával hráč, jenž při další početní výhodě rozezvučel ještě tyčku.

„Poučení z nezdaru na pardubickém ledě bylo na všech hráčích patrné. Dělali to, co dělat měli, a to přineslo vítězství. Do vedení jsme se dostali přesilovkou, pak jsme dokázali hrát disciplinovaně a zodpovědně zezadu," řekl asistent kouče Marek Zadina. „Po té páteční porážce 3:6 jsme si dost věcí vyříkali s tím, že se musíme prezentovat úplně jinak a povedlo se. Všichni jsme to odmakali a pečlivě dodržovali systém," doplnil Kundrátek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice