Hlavní obsah

Brankář Novotný se vrací do Hradce Králové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový brankář Filip Novotný se po dvou letech vrací do extraligového Hradce Králové. Dvaatřicetiletý gólman působil na východě Čech v závěru sezony 2021/22 a následně odešel do Mladé Boleslavi. Mountfield jeho opětovné angažování oznámil na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Filip Novotný se vrací do Hradce Králové, na archivním snímku ještě v dresu Sparty.

Článek

„O Filipa měli trenéři zájem již v loňské sezoně, kdy jsme permanentně řešili problémy s gólmany, což však nevyšlo. Poté, co jsme se domluvili na smlouvě se Staňem Škorvánkem, jsme k němu hledali zkušeného českého brankáře, který by splňoval naše požadavky,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

V Hradci Králové po sezoně skončili Eetu Laurikainen, Lukáš Pařík i Jan Lukáš, ze Slovenska poté přišel slovenský reprezentant Škorvánek. „Z možností, které byly na hráčském trhu, se všichni trenéři jednomyslně shodli na Filipovi. Jelikož i Filip měl velký zájem na opětovném působení v naší organizaci, došlo velmi rychle k dohodě a podpisu dvouletého kontraktu,“ dodal Kmoníček.

Novotný má na kontě 310 startů v extralize, vedle Mladé Boleslavi a Hradce Králové chytal i za Karlovy Vary a Spartu. Mountfieldu pomohl při svém krátkém angažmá k vítězství v základní části a historickému zisku Prezidentského poháru. V play off poté Hradec Králové vypadl s Mladou Boleslaví.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.