Hlavní obsah

Bratislavský Slovan touží po české extralize. Chceme o místo v ní zabojovat, říká jeden z šéfů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ty plány se vrací jako bumerang, leč zatím pokaždé z nich už v zárodku sešlo. Teď je to tu ale znovu: hokejový Slovan Bratislava by rád působil v české extralize. V klubové podcastu Belasá rodina to přiznal Pavol Hofstädter, člen představenstva a jeden ze tří akcionářů Slovanu.

Foto: Ivan Vilček, Sport.cz

Vladimír Růžička je od minulého týdne novým trenér Slovanu Bratislava

Článek

Od minulého týdne mají českého trenéra (Vladimíra Růžička) i českého sportovního ředitele (Rostislava Dočekala). A v dohledné době by chtěl Slovan Bratislava být i klubem, který hraje českou extraligu.

„Chceme být silní a nejsilnější na Slovensku, abychom jednou mohli zabojovat o místo v české extralize. Kdy? Na všechno je potřeba čas. Abychom šli do české ligy, musíme v první řadě dominovat na Slovensku. Tady chceme být top a pak můžeme uvažovat i nad působením v české lize,“ uvedl Hofstädter.

Ten zároveň vyloučil, že by šlo o stěhování. Naopak jeho představou je, že by Slovan měl dvě mužstva, z nichž jedno by dál hrálo slovenskou extraligu, a to druhé českou. „Pokud bychom dostali příležitost v české lize, jeden tým by určitě zůstal na Slovensku. Nechci, aby to lidé vnímali, že na Slovensku bude Slovan B. Ne, určitě by to byla pomyslná dvě áčka. Nedělali bychom hanbu našemu jménu.“

Ta myšlenka je ambiciózní i atraktivní, nicméně zatím vždy poměrně záhy ztroskotala na české straně. Silné slovenské kluby touží po zapojení do české extraligy roky, jenže ochota těch tuzemských přijmout sousedy už tak vřelá není. Zápasy se Slovanem či Košicemi by sice pro řadu z nich byly lákavé, nicméně zásadní a nevyřešenou otázkou vždy byla finanční kompenzace za cestování a ubytování.

Dopadne to tedy zase stejně, nebo za pár let bude Slovan součástí české extraligy?

Reklama