Hlavní obsah

Bratři Klímové i McCormack budou i nadále hrát v Hradci Králové

Trojice zahraničních hokejistů podepsala nové dvouleté smlouvy v extraligovém Hradci Králové. Dres Mountfieldu, který letos poprvé v historii ovládl základní část nejvyšší soutěže a získal Prezidentský pohár, budou i nadále oblékat kanadský obránce Graeme McCormack a američtí útočníci s českými kořeny Kevin a Kelly Klímovi. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kevin Klíma z Hradce Králové se raduje z branky.

Článek

Nejdelší dobu v Hradci Králové působí Kevin Klíma, který na východ Čech přišel v říjnu 2019 z pražské Sparty a aktuálně tak za klub nastupuje třetí sezonu. "Kevinova produktivita v našem klubu má neustále stoupající tendenci, takže jsme měli velký zájem na prodloužení spolupráce. Kevin je v Hradci spokojený, dostává na ledě velký prostor, a proto bylo i jeho prioritou u nás pokračovat," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Čtyřiadvacetiletý útočník nasbíral v první sezoně v Hradci Králové 17 bodů, ve druhé 25 a v aktuálním ročníku 35. V základní části tak byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu.

Jeho bratr Kelly Klíma přišel do Hradce Králové o necelý rok později a často nastupovali společně v jedné formaci. "Já osobně i trenéři vidíme v Kellym potenciál se zlepšovat, což je hlavním důvodem prodloužení spolupráce. I když prozatím očekáváme od Kellyho větší produktivitu, věříme, že jeho čas přijde. Navíc společně s Kevinem patří mezi hráče, kteří na sobě neustále tvrdě pracují a jsou velmi obětaví směrem k týmu," řekl Kmoníček na adresu hráče, jenž v nynější sezoně nasbíral 19 bodů.

Třicetiletý McCormack se na východ Čech přesunul před sezonou ze Slovenska a stal se jednou z klíčových postav hradecké obrany. Navíc je i produktivní, se sedmi góly a 24 asistencemi skončil pátý mezi všemi beky v soutěži.

"Jsem opravdu rád, že jsme v Graemovi našli velmi kvalitního ofenzivního beka, který již v prvním roce patří k nejlepším v celé extralize. Navíc je to náš druhý nejproduktivnější obránce, velký profesionál a výborný kluk do kabiny," uvedl Kmoníček.

Reklama

Související témata: