Hlavní obsah

Brněnský Ščotka už zná trest za vážné zranění Jiříčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový obránce Komety Brno Jan Ščotka si za faul na plzeňského Adama Jiříčka v úterním extraligovém kole nezahraje čtyři zápasy. Stopku na jedno utkání pak disciplinární komise udělila Pavlu Kousalovi ze Sparty za nedovolený zákrok na litvínovského Jakse.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Plzeň, faul brněnského ŠčotkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Ščotka necelých šest minut před koncem duelu, který Kometa vyhrála 4:1, zasáhl Jiříčka loktem do hlavy a od rozhodčích Pražáka s Květoněm obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Sedmnáctiletý Jiříček okamžitě zamířil do nemocnice, v níž po diagnostikovaném otřesu mozku přes noc musel zůstat.

„Hokej je tvrdá hra, avšak je potřeba mít nějaký respekt. I k sedmnáctiletému klukovi. Doufám, že disciplinárka jeho počínání náležitě ohodnotí,“ prohlásil kouč Plzně Petr Kořínek bezprostředně po zápase.

Disciplinárka vedená Ujčíkem pak Ščotkovi zastavila činnost na čtyři utkání. 27letý obránce, jenž loni pomohl národnímu týmu k bronzu z mistrovství světa, tak přijde o venkovní zápasy v Liberci, Třinci, Hradci Králové a Karlových Varech. Vrátit do hry se může 22. prosince doma proti Litvínovu.

Pokutu ve výši deseti procent z měsíčního platu pak obdržel plzeňský Tim Söderlund za nafilmovaný pád v duelu s Kometou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nafilmovaný pád plzeňského Tima SöderlundaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ve čtvrtečním utkání na ledě Hradce Králové se musí Sparta obejít bez Pavla Kousala. Pětadvacetiletý útočník v úterý pomohl vítězným gólem a asistencí k výhře Pražanů 3:1 nad Litvínovem, disciplinární komise si ale posvítila na jeho zákrok v první třetině do oblasti hlavy a krku obránce Vervy Kristapse Zileho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul sparťanského Pavla KousalaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Od sudích Hradila s Mrkvou obdržel za faul menší trest. „Bylo to nechtěné. Šel jsem mu vypíchnout puk, a jak vystřelil, udělal pohyb dopředu a já ho trefil. Když rozhodčí ukázal úder do hlavy, říkal jsem si, že mám asi dohráno. Ulevilo se mi, když jsem dostal jen dvojku,“ připustil Kousal a Zilemu se jel omluvit.

„Říkal, ať jsem v klidu, že si do toho najel sám,“ tlumočil Kousal reakci bronzového medailisty z letošního MS. Ujčík přesto sparťanského forvarda potrestal stopkou na jedno utkání.

Je trest pro Jana Ščotku přiměřený?
ano
8,5 %
ne, měl být vyšší
70 %
ne, měl být nižší
8,3 %
ne, neměl přijít žádný
13,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5915 čtenářů.

Reklama