Hlavní obsah

Brno se nás snaží vyvést z míry, ale my se nenecháme, říká třinecký Kurovský

Čtyři roky se Daniel Kurovský snažil probojovat do základní sestavy Vítkovic. I vinou častých zranění se to ale havířovskému odchovanci nepodařilo. V dresu s rytířem na prsou zasáhl do 85 utkání, ve kterých vstřelil 10 gólů a na 5 přihrál. Před touto sezonou na vytáhlého útočníka (193 centimetrů) ukázal trenér Třince Václav Varaďa a někdejší mládežnický reprezentant se stěhoval.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Kurovský z Třince a Tomáš Marcinko z Třince se radují z první třinecké branky.

Článek

V týmu Ocelářů dostává stále důležitější roli, v základní části zvládl 34 zápasů s bilancí 3 góly a 6 přihrávek. Další tři body (1+2) přidal v úvodních dvou bitvách play off proti Kometě Brno. „Cítím se naprosto skvěle. Dva roky jsem pořádně nehrál, teď jsem ve druhé formaci. Snažím se odvádět maximum, každým zápasem mám větší sebevědomí," svěřuje se 23letý Kurovský.

Třinec oba domácí zápasy zvládl a po vysokých výhrách (5:0 a 7:2) vede nad Brnem 2:0 na zápasy. Šest gólů dali Oceláři v přesilovce. Dva v zápase číslo jedna, čtyři o den později.

„Přesilovky nám šlapaly i první zápas, nic jsme v nich neměnili. Jen maličkosti. Využitá přesilovka na 2:1 pět sekund před koncem první třetiny pro nás byl odrazový můstek, pak už to šlo jako po másle. Naší velkou výhodou je, že máme dvě formace na přesilovky, zatímco Kometa jen jednu," popisuje Kurovský.

Všude jsme byli pozdě

Třinec po úvodním jednoznačném vítězství v sérii nezačal druhé utkání dobře a od 3. minuty prohrával. „Začátek jsme trošku zaspali, všude jsme byli pozdě. Kometa celkem zaskočila. Její hráči byli pohybliví, my byli všude pozdě. Rychle jsme se s tím ale srovnali a naše hra se zlepšila, od druhé třetiny jsme byli lepší," připomíná Kurovský.

První zápas končil v šarvátkách. Druhé utkání bylo o dost klidnější. „Jim asi nezbývá nic jiného než nás dohrávat. Jsou nepříjemní, snaží se nás vyvést z míry, tohle si musíme pohlídat. Děláme vše proto, abychom se nenechali vyprovokovat a zbytečně soupeři nedali přesilovky," říká třinecký útočník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Malá strkanice před třineckou brankou.

Série pokračuje dnes třetím utkáním na ledě Komety (od 19 hodin). Domácí do něj půjdou v podobné situaci, jakou prožili v předkole, kde s Vítkovicemi oba zápasy v Ostravě prohráli.

„Škoda, že Vítkovice nepostoupily, přál jsem jim to. V odvetách nechaly Kometě hodně přesilovek, to byl jeden z faktorů, proč se jim nakonec nepovedlo postoupit. Brno bude hrát stejně, bude čekat na přesilovky, my jim je nedáme," zdůrazňuje Kurovský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články