Hlavní obsah

Budějovice - Kladno 6:2Budějovice přejely poslední Kladno a odskočily na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Percy 1 : 0
8. Strnad 2 : 0
13. Dzierkals 3 : 0
15. Plekanec 3 : 1
32. Percy 4 : 1
44. Gulaš 5 : 1
45. Plekanec 5 : 2
59. Gulaš 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v 38. kole extraligy doma nad posledním Kladnem 6:2 a unikli mu na rozdíl tří bodů. Zároveň se Motor díky teprve druhé výhře z posledních šesti zápasů posunul na 12. místo o skóre před Karlovy Vary. Rytíři nenavázali na páteční vítězství na ledě tehdejšího lídra Vítkovic a připsali si čtvrtou prohru z uplynulých pěti duelů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Stuart Percy z Českých Budějovic a Lukáš Vopelka z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, ale Středočeši začali brzy doplácet na své přestupky. Při trestu Zikmunda sice jako první zahrozil v oslabení Plekanec, ale záhy šel za katr i Melka. Domácí nevyužili dvojnásobnou výhodu, ale při pokračující klasické přesilovce otevřel skóre Percy, který si najel před branku z druhého sledu.

Střílenou nahrávkou z levé strany v 8. minutě zvýšil Strnad a při vyloučení Jágra dal třetí gól Dzierkals, k němuž se odrazil kotouč ze skrumáže před brankovištěm. Potom však Jágr vybojoval puk ve středním pásmu a po jeho akci zblízka snížil Plekanec. Před koncem úvodní části se mohl trefit i Ondřej Bláha, kterého nepohlídala českobudějovická obrana, ale Hrachovina byl na místě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Martinš Dzierkals z Českých Budějovic se raduje z gólu.

V úvodu druhého dějství se provinil kladenský Indrák. Po 17 teřinách přesilovky přidal svoji druhou trefu v zápase produktivní obránce Percy, jenž se bleskově přemístil do volného prostoru na levém kruhu a prostřelil Bowa. Do kladenského brankoviště se poté místo Bowa postavil Brízgala.

Vyloučení si dopřál také domácí tým, ale dobře bránil při trestu Valského. Teprve při návratu hříšníka na led si hosté vytvořili velkou šanci, znovu však výborně zasáhl Hrachovina. Českobudějovický kapitán Gulaš v polovině základní hrací doby nastřelil tyčku. S přibývajícím časem měli kotouč na holích častěji hráči Kladna, jejich vytrvalá útočná snaha se však rozbíjela o dobře zorganizovanou defenzívu Motoru.

Na začátku třetí části si vysloužil čtyři minuty na trestné lavici Plekanec. Jeho spoluhráči se statečně bránili, jenže za katr přisedl ještě Kehar a domácí využili přesilovku pět na tři díky Gulašově ráně z levého kruhu. V pokračujícím oslabení Kladna využil Plekanec při návratu na led chybu Vráblíka a střelou z mezikruží překonal Hrachovinu.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Brankář Landon Bow smutní z inkasované branky.

Ukázkovou individuální akci v 53. minutě předvedl Jágr, ale lapačka Hrachoviny byla bleskurychlá. Jágrův bekhendový pokus o tři minuty později zastavil budějovický gólman jen s velkou dávkou štěstí. Šanci měl i domácí Šenkeřík. Před Brízgalou se v závěru ocitl úplně sám Doležal, ale neuspěl. Hosté zkusili power play, při níž jejich opuštěnou klec trefil Gulaš.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Percy (M. Hanzl, Gulaš), 8. Strnad (M. Hanzl, Gulaš), 13. Dzierkals, 22. Percy (Pech), 44. Gulaš (Pech, Percy), 59. Gulaš (Dzierkals, Vráblík) - 15. Plekanec (Jágr), 45. Plekanec (Kubík). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis - Gulaš, Pech, Vondrka - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Z. Doležal, Vopelka, Strnad - V. Tomeček, M. Toman, Koláček. Trenér: Čermák.
Kladno: Bow (24. Brízgala) - Dotchin, Kehar, Slováček, Ticháček, Babka, Cibulskis, Klikorka - Jágr, Plekanec, Kubík - Melka, Zikmund, O. Bláha – Filip, Indrák, Brodecki - M. Beran, Pytlík, M. Procházka. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články