Hlavní obsah

Budějovické opory nehrály spolu. Respektujeme to, tvrdí po porážce Motoru Pech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K extraligovému duelu do Brna přijeli s vizitkou tří předchozích výher v řadě, avšak v moravské metropoli narazili. Hokejisté Českých Budějovic podlehli Kometě na jejím ledě 2:4.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Lukáš Pech z Českých Budějovic, Robert Říčka z Pardubic a brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic.

Článek

„Utkání se mi nehodnotí dobře. Kometa na nás vlítla, vynutila si tlak. My jsme byli naopak dlouho nedůrazní, nedohrávali jsme osobní souboje," stýská si útočník Motoru Lukáš Pech. Až v poslední části měl jeho tým navrch, to už ovšem prohrával 1:4. „Rychle jsme dali druhý gól, avšak z dalších šancí jsme už nic nevytěžili. A v přesilovce jsme ani pořádně nevystřelili na bránu," vadí mu.

Mrzí ho situace ze závěru druhé třetiny, kdy při jeho vyloučení Brňané zvýšili pouhé tři vteřiny před pauzou na 4:1. „Musím se na to podívat. Nemyslím si, že jsem fauloval, avšak podstatné je, že to rozhodčí odpískal. Bohužel jsme oslabení neubránili. Kometa s notnou dávkou štěstí vstřelila asi klíčový gól," štve Pecha.

Zkušený forvard tentokrát nenastoupil v útočné formaci s budějovickým kapitánem Gulašem. „Moc se nám v předchozích zápasech nedařilo. Dostávali jsme dost gólů, a tak nás trenér rozdělil. Zřejmě nám chtěl dodat nový impuls. Respektujeme to, jsme přece profesionálové. Je to koučova volba. Nikde není napsáno, že musíme hrát pořád spolu. Věřím, že co nejdřív začneme zase mužstvu oba pomáhat. Nejlíp hned v neděli na Spartě," uvítal by Pech.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Daniel Rákos z Brna, Michal Gulaši z Brna, Milan Gulaš a Martin Hanzl z Českých Budějovic.

Kouč Motoru Jaroslav Modrý prozradil, že chtěl, aby si dvě hlavní budějovické opory od sebe odpočaly. „Poslední dobou jim to spolu tolik nešlo, a tak jsme chtěli najít i jiné vazby. Vždyť máme spoustu šikovných útočníků. Trenéři jsou od toho, aby zkusili také další varianty. Tentokrát to nevyšlo, třeba to vyjde příště," přemítal.

Výkon svého celku nehodnotil nijak příkře. „Kluci pracovali naplno, nemůžu jim vytknout nedostatek bojovnosti. Jenže jsme se v klíčových momentech utkání dopustili chyb. A když nám Kometa utekla na tříbrankový rozdíl, bylo už hrozně těžké vrátit se proti tak silnému soupeři zpátky do zápasu," uvědomuje si Modrý.

Ani Pech neklesá na mysli. „Brňané mají kvalitní tým, tentokrát nás přehráli. My se ale rychle probereme, a začneme zase vítězit," věří.

Reklama

Související témata: