Hlavní obsah

Budějovický Kovář vyrazí do play off s novou bojovnou maskou

České Budějovice

S novým designem masky, na které bude syrové maso, vyrazí do zápasů play off českobudějovický hokejový brankář Jakub Kovář. Vedení jihočeského klubu totiž připravilo před čtvrtfinále, v kterém se tým utká s Libercem, pro své fanoušky kampaň s názvem "To bude maso" a reprezentační gólman se ji rozhodl aktivně podpořit.

Foto: ČTK

Nová maska gólmana Jakuba Kováře.

Článek

"Kampaň se mi líbí a navíc už jsem potřeboval novou masku, protože ta stará toho už měla dost za sebou a byla pro mě už nebezpečná," uvedl Kovář na klubovém webu.

Českobudějovičtí připravili pro fanoušky řadu suvenýrů s logem kampaně, její součástí jsou i doprovodné akce před halou nebo ve vyhlášené místní restauraci Masné krámy. "Je to perfektní nápad a snad splní svůj účel," doufal Kovář.

Nejvytíženější brankář v základní části extraligy bude mít na masce vedle syrového masa i postavu Williama Wallace z filmu Statečné srdce. "Tím jsem přispěl já. Za prvé je to můj nejoblíbenější film, moje nejoblíbenější filmová postava. A za druhé se k play off jeho postava jako symbol podle mého hodí," uvedl Kovář.

Třiadvacetiletou brankářskou jedničkou Mountfieldu od nápadu na ztvárnění Wallace neodradila ani skutečnost, že ve filmu zemřel. "Slavně neskončil, ale jeho následovníci nakonec vyhráli a všichni Wallace oslavovali. Tak uvidíme, jak to bude tady," pousmál se Kovář.

Reklama

Související témata: