Hlavní obsah

Bulíř je po roce zase doma. V Liberci vyfasoval céčko a slibuje: Chci dávat góly a rozhodovat zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je zase doma. Na rok opustil rodný a milovaný Liberec, kde pod střechou hokejové arény visí fotografie jeho dědečka Jaroslava Kasíka, aby se po výtečné sezoně v Plzni opět vrátil na "místo činu". Možná by to šlo považovat jen krátkou epizodu, leč sezona na západě Čech 31letého útočníka Michala Bulíře v lecčems změnila. "Dala mi sebevědomí. Pomohlo mi to v hlavě, abych si více věřil. A myslím, že to byl impuls, který jsem potřeboval," vypráví Bulíř před startem nového ročníku extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový útočník Michal Bulíř na tréninku Liberce.

Článek

Abyste pochopili, co po deseti sezonách v Liberci, které narušilo jen půlroční angažmá v Magnitogorsku, bylo jinak, je dobré pohledět na Bulířovy statistiky. U Bílých Tygrů se nikdy nepřehoupl v produktivitě přes 40 bodů, v Plzni jich ale za jeden ročník posbíral 56 a nebýt famózního sparťana Chlapíka, stal by se i bodovým králem extraligy.

I kvůli rodinnému zázemí ale po jediném roce jinde zase vkročil zpět do známé arény. "Jsem o rok zkušenější. Byla to dobrá změna, která mi prospěla a povedlo se to nad rámec původní představy. Doufám, že se mi to podaří přenést i sem domů," vypráví.

Jak moc je pro Liberec důležitým článkem, dokazuje jeho dres, na němž teď září céčko. Ač jsou v týmu další zkušení Micha(e)lové Birner a Frolík, tak právě jeho určil kouč Patrik Augusta kapitánem. "Nějaká větší tíha a zodpovědnost vůči týmu určitě bude. Na druhou stranu ale nechci, aby mě to svazovalo a abych se soustředil jen na to, že mám céčko. Je to lehká změna, ale nic převratného," popisuje Bulíř.

Nicméně tuší, že se teď po úspěšném plzeňském angažmá od něj i v Liberci čekají vyšší čísla. A že coby kapitán bude ztělesněním tygřích výkonů. "Ano, beru to tak, že sem jdu v roli střelce a budu se snažit plnit očekávání, která do měla byla vložena. Chci navázat na práci z minulé sezony a prokázat, že tým můžu táhnout. Tlak bude, ale bez něj by se nedalo hrát. Chci dávat góly, být prospěšný týmu v produktivitě a rozhodovat zápasy jako v Plzni. Když to půjde, vezmu to na sebe," slibuje.

Liberec do extraligové sezony vstoupí v pátek duelem v Hradci Králové.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice