Hlavní obsah

Bulíř překonal Nedvědův rekord. Dlouho jsem gól nedal, skoro jsem zapomněl, přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proti Vítkovicím Michal Bulíř předstihl klubovou legendu Petra Nedvěda v počtu nastřílených gólů za Bílé Tygry, rekordní zápas však útočníkovi Liberce pokazila prohra 2:3 po samostatných nájezdech. „Vážím si toho, ale týmový neúspěch je kaňkou. Mrzí mě to,“ řekl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový útočník Michal Bulíř z Liberce.

Článek

Už ve čtvrté minutě Bulíř proměnil ve speciálních vánočních dresech přesilovou hru, poslal svůj tým do vedení a zapsal se do historie organizace. Šlo o jeho 138. trefu v dresu Severočechů, čímž překonal Petra Nedvěda, který pod Ještědem nosil kapitánskou pásku dlouhých sedm sezon v letech 2008-2014 a Bulíř s ním řadu utkání odehrál.

„Méďa je legenda. Asi jsem na to potřeboval o něco více zápasů než on, ale jsem rád, že jsem se takhle zapsal do historie klubu, ve kterém jsem vyrůstal. Věděl jsem, že ho můžu překonat, ale jak jsem už dlouho nedal gól, tak jsem na to trochu zapomněl," pousmál se Bulíř.

Předtím se naposledy trefil ještě na konci září proti Plzni a pak téměř měsíc a půl vynechal kvůli poraněnému kotníku. „Je šikovný hráč. Sice byl dlouho zraněný, ale je vidět, že už se do toho zase dostal a je potřeba být na pozoru, když je na ledě," poznamenal gólman vítězů Aleš Stezka, který proti svému bývalému zaměstnavateli vychytal druhý bod navíc v samostatných nájezdech.

„Myslím však, že jsme opět neodehráli vůbec špatný zápas. Byla vidět bojovnost a chuť. Měli jsme dost přesilovek, ve kterých jsme si bohužel nepomohli. Využili jsme jen tu první na začátku a pak už žádnou. Musíme se zaměřit na věci, které v početní výhodě rozhodují a které nám teď chyběly," zhodnotil Bulíř.

Stezka bod z venkovního ledu bral. "Liberec hrál dobře. Myslím, že na obě strany to byl pěkný hokej. Určitě jsme rádi za bonusový bod v nájezdech, škoda jen, že jsme to nedotáhli za tři body, ale dva body jsou taky zlatý," uazvřel Stezka.

Reklama