Hlavní obsah

Byl to asi náš nejlepší letošní výkon, řekl kapitán Zlína Kubiš

Naděje hokejistů Zlína na záchranu v extralize stále žije. Po vítězství 5:3 nad Libercem v předehrávce 51. kola snížili ztrátu na předposlední Kladno na 11 bodů. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel kapitán Beranů Pavel Kubiš, který v klubové tabulce střelců dotáhl s 10 brankami obránce Daniela Gazdu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kapitán zlínských hokejistů Pavel Kubiš.

Článek

"Byl to asi náš nejlepší letošní výkon," konstatoval po druhé výhře nad Bílými Tygry v sezoně Kubiš. Zlín v domácím prostředí zvítězil celkově potřetí v řadě a proti Liberci odčinil porážku 0:4 z Hradce Králové, při které vyslal pouhých sedm střel na branku a vytvořil nový nelichotivý rekord soutěže.

Na Kladno ale mají Moravané stále výrazné manko. Oběma týmům nyní do konce základní části zbývá odehrát 10 zápasů. "Nemůžeme se na to vykašlat a říkat si, že to nemá cenu. Dokud nosíme zlínský dres a máme na zádech svoje jméno, musíme se rvát," zdůraznil Kubiš.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vladimir Michasjonok ze Zlína se raduje z gólu.

Nejbližší utkání čekají Berany na západě Čech, kde postupně vyzvou Plzeň a Karlovy Vary. Následovat bude domácí duel právě s kladenskými Rytíři. "Pokud si za tím půjdeme, budeme hrát zodpovědně z obrany a budeme produktivní, jsme schopní bodovat," prohlásil zkušený šestatřicetiletý útočník.

"Kladno se po našem vzájemném zápase bohužel zvedlo a hraje dobře. Momentálně nám uteklo a my se s ním musíme rvát," komentoval boj na dálku se středočeským celkem, který své domácí zápasy hraje v Chomutově.

V duelu s Libercem se Kubiš nejprve prosadil střelou mezi betony brankáře Jaroslava Pavelky. Ve třetí třetině pak dorazil do sítě pokus Darka Hejcmana a přidal pátý zlínský gól. Navíc zaznamenal druhou asistenci u Gazdovy trefy, za posledních šest utkání tak nasbíral osm kanadských bodů.

"Párkrát se to ke mně odrazilo a skočilo do brány. Cítím ale zodpovědnost, patřím ke služebně starším hráčům. Není mi to jedno, stejně jako nikomu v kabině," dodal Kubiš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.