Hlavní obsah

Byla to krádež za bílého dne, culil se po výhře v Ostravě exvítkovický Gewiese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od souboje předposlední Mladé Boleslavi a jen o jednu příčku v tabulce lépe postavených Vítkovic se velká reklama na hokej asi čekat nedala. Bezbrankovou nudu ale nejspíš žádný z více jak pěti tisíc fanoušků, kteří dorazili v Ostravě na extraligový hokej, nepředpokládal. Gólu se dočkali jen ti, kteří vydrželi až do prodloužení. To po 68 sekundách ukončil hostující Sebastián Malát.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička na ledě Vítkovic vychytal druhé čisté konto v sezoně

Článek

41. kolo: Vítkovice - Mladá Boleslav1/6

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladoboleslavský útočník po nahrávkách obránců s vítkovickou minulostí Filipa Pyrochty a Petra Gewieseho pláchl špatně bránícímu Petru Chlánovi a po 133 minutách ukončil neprůstřelnost vítkovického brankáře Lukáše Klimeše.

Tahle statistika hosty ale v tu chvíli úplně nezajímala. Důležitější pro ně byl zisk dvou bodů, kterým snížili ztrátu na poslední místo v předkole play off patřící právě Vítkovicím na jedenáct bodů.

„Byla to loupež za bílého dne,“ usmíval se mladoboleslavský obránce Petr Gewiese. „Vydrželi jsme tlak na začátku, tam jsme si moc nerozuměli. Asi jsme potřebovali vyjezdit autobus. Proto byla první i druhá třetina v režii domácích. Od třetí jsme ale byli lepší a v prodloužení jsme to překlopili na naši stranu,“ vykládal šumperský odchovanec po prvním bezbrankovém utkání této sezony.

„Byl to trochu fotbal. Ale dneska se hokej takhle hraje. Pro fanoušky asi nic moc, ale my v naší situaci potřebujeme každý bod. Klidně i takto. Dostali jsme se z posledního místa, ale o moc lépe se nám nedýchá. Zase je na nás velký tlak přinejmenším to umístění mimo baráž udržet,“ přemítal 30letý obránce, jenž zkraje listopadu zamířil do Mladé Boleslavi právě z Vítkovic.

A ve 41. kole se do Ostravy přijel podívat jako soupeř. „Trochu zvláštní. Už je to déle, přesto tu výměnu stále vnímám jako čerstvou. Jsem rád, že jsme vyhráli, ty body potřebujeme,“ řekl Gewiese, jenž si na ledě Vítkovic připsal sedmý kanadský bod v sezoně i po odchodu z Vítkovic.

Ještě hůř z pohledu získaných bodů je na tom druhý aktér trejdu 25letý obránce Radek Jeřábek. V dresu Středočechů nebodoval vůbec, Vítkovicím doposud přispěl jedinou nahrávkou. Proti svému bývalému týmu byl ale aktivní a k prvním gólu v sezoně neměl ve druhé třetině úplně daleko. Brankáře Jana Růžičku ale nepřelstil.

„Dostal jsem to trochu na nohu, nebyla to úplně vyložená šance. Růža je výborný gólman, dost jsme mu ale k tomu čistému kontu pomohli, protože naše střely šly většinou přímo do něj,“ nastínil Jeřábek důvody druhé vychytané nuly Jana Růžičky v aktuálním ročníku hokejové extraligy.

„Máme bod, ale cítíme, že to je málo. Nepotřebujeme dávat zrovna Boleslavi příležitost se přiblížit. Mělo to dopadnout jinak,“ cítil Jeřábek, pro něhož jsou Vítkovice už třetí extraligovou adresou.

Začínal ve Spartě, loňskou a část této sezony hájil zelené barvy Mladé Boleslavi. „Měl jsem to tam rád, ale teď jsem ve Vítkovicích a nekoukám se na jiné týmy. Klukům nepřeju nic špatného, pokud by se ovšem mělo rozhodovat mezi námi a nimi, tak mám jasno,“ pousmál se.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec