Hlavní obsah

Čech si zvyká na dospělý hokej, pomohla mu už dvacítka: Snad bude čas pokecat si u pivka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen krátce po stříbrném úspěchu na mistrovství světa dvacítek přišla premiérová šance v dospělém hokeji. Obránce Aleš Čech se poprvé představil fanouškům v Mladé Boleslavi. Proti Pardubicím předvedl solidní výkon, nebyl daleko od gólu, ale Bruslařský klub padl s lídrem tabulky 3:5. „Nemáme se za co stydět,“ hodnotil 18letý bek, jenž přišel z finského Kärpatu Oulu.

Foto: Jan Pavlíček/BK Mladá Boleslav

Hokejový obránce Mladé Boleslavi Aleš Čech

Článek

Ve třetí třetině dostal kotouč mezi kruhy a vypálil jen těsně vedle branky Romana Willa, jenž nic neviděl. Mladá Boleslav tak utkání nezdramatizovala a doma po pěti úspěších v řadě padla. „Utekla nám druhá třetina, ale i tak to byl slušný výkon. Odehráli jsme dobrý zápas s lídrem tabulky. Zaslouženým lídrem," mínil Čech.

Ani ve druhém utkání za Středočechy nepoznal vítězství. Na extraligu se zatím adaptuje. „Ale myslím, že mi to jde celkem rychle. Pomohli mi i spoluhráči. Vzali mě mezi sebe hned," oceňuje.

Oproti juniorskému hokeji však pociťuje velké rozdíly. „Je to úplně něco jiného. Prostě hokej s velkými chlapy. Hraje se do těla. O hodně víc. Hráči jsou samozřejmě o dost zkušenější. Všechno je taky rychlejší, ale na to už jsem si aspoň zvykl na dvacítkách," popisoval.

Podobnost s nedávným šampionátem vidí také v týmovosti. „V Boleslavi ji cítím velmi podobnou. Na mistrovství jsme se díky skvělé partě dostali do finále. Věřím, že tady taky můžeme dojít daleko," tvrdil urostlý obránce.

Do Boleslavi si ho vyhlídl asistent u dvacítky Jiří Kalous. A hned ve druhém utkání se potkal i s hlavním trenérem Radimem Rulíkem, jenž koučuje Pardubice. „Ale popovídat jsme si nestihli. Akorát jsme se pozdravili," mrzelo Čecha.

Na stříbrný úspěch však stále vzpomíná. „Pořád to ve mně je. I v klucích. Píšeme si pravidelně," prozradil. „Doufám, že se v létě se spoluhráči potkáme. Plánujeme ještě úspěch společně oslavit, dostali jsme dokonce i pozvánku do vily od premiéra Fialy. Snad se teda najde čas dát si pivko a pokecat si," usmál se rodák z Prahy.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín