Hlavní obsah

Sedlák válí, s ním i celé Dynamo. Každá lajna může rozhodnout, vyzdvihuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmá výhra v řadě a už patnáctibodový náskok na druhé Vítkovice. Hokejisté Pardubic jsou před blížícím se play off v ráži a míří za prvenstvím v základní části extraligy. K Poháru Jaroslava Pouzara se přiblížili díky vítězství 5:3 v Mladé Boleslavi. I když zrovna soupeře výrazně nepřehráli, dokázali vytěžit z minima šancí maximum. „Efektivita rozhodla, využili jsme nabídnuté příležitosti,“ pochvaloval si autor dvou branek Lukáš Sedlák.

Foto: Jan Pavlíček/BK Mladá Boleslav

Pardubický útočník Lukáš Sedlák se raduje z gólu.

Článek

Dynamo nesrazil ani skvělý úvod domácích. Lunterův gól ještě nebyl uznán kvůli hře vysokou holí, ale Stránský už z mezikruží otevřel skóre. Hned vzápětí však po Sedlákově pasu srovnal druhou trefou v sezoně sváteční střelec David Musil a v přesilovce na něj navázal i jeho parťák z obrany Peter Čerešňák.

„Pokaždé se zadaří jiné lajně. Střídáme se a každá formace může rozhodnout, v tom je naše největší síla. Táhneme za jeden provaz," vyzdvihoval pardubické přednosti Sedlák. Ten si hvězdné momenty nechal na druhou polovinu utkání. Dostal dvě přihrávky před Krošelje a nejprve navýšil na 4:1, poté na 5:2.

Zapsal tak už celkem 18 bodů ve svém 15 utkání po příchodu z Philadelphie. „Pár zápasů jsem měl štěstí, teď mi to kluci naházeli do prázdné branky. Mám super spoluhráče, bez nich bych nic neudělal," oceňoval především Hyku a Ciencialu, s nimiž nastupuje v elitní formaci.

Foto: Jan Pavlíček/BK Mladá Boleslav

Pardubický útočník Lukáš Sedlák překonává mladoboleslavského gólmana Gašpera Krošelje.

Boleslav sice ještě v poslední části kousala a snížila, Dynamo už si však náskok pohlídalo. Na zisk Prezidentského poháru se ani tak Východočeši nesoustředí. „Nemůžeme koukat moc dopředu, vyhlížíme jen další zápas. Herně pořád máme kam stoupat. Nejsme ve výšinách," mínil Sedlák.

Asistent trenéra Richard Král však připustil, že někdy musí euforii krotit. „Snažíme se o to. Když se vyhrává, občas jsou v kabině nějaké výstřelky. Potřebuje zůstat pokorní," vysvětlil.

Reklama