Hlavní obsah

Čekal jsem, že návrat do extraligy bude lehčí, přiznává třinecký útočník Richard Pánik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před touto sezonou se slovenský útočník Richard Pánik po čtrnácti letech vrátil do české hokejové extraligy, návrat to ale nebyl nikterak ohromující. Prvního bodu se sice dočkal už v úvodním zápase na ledě Plzně (1:3) a ani na úvodní trefu nemusel čekat úplně dlouho (ve třetím kole při výhře 4:1 doma proti Liberci), body mu ale přibývaly jen velmi pomalu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Kladno 4:3 pp (62. Voženílek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Třinec – Kladno

Aktuálně jich ve 24 utkáních posbíral 16 za 9 gólů a 7 nahrávek. Dvoubodové zápasy prožil tři, naposledy v úterý doma proti Kladnu, které pomohl porazit dvěma góly – a poprvé v kariéře v české extralize prožil dvougólový večer.

Daleko nebyl ani od hattricku, další střely, kterých na kladenského Bowa vyslal dohromady sedm, už tak nebezpečné nebyly. Nejvíce pálil v přesilovkách. „Už mi to tolik nesedlo. Přece jen jsem nehrál na své tradiční pozici, a nemám to proto tak nastřílené. Ale padalo nám to z jiných pozic a v přesilovkách jsme si třikrát pomohli. Odvedli jsme skvělou práci,“ říkal Pánik po výhře 4:3 v prodloužení, díky níž se Třinec dostal na třetí příčku tabulky.

S počtem získaných bodů v dosavadním průběhu soutěže nicméně úplně spokojený není. „Myslel jsem si, že ten návrat do Česka bude lehčí,“ připustil Páník, jenž extraligu v dresu Třince okusil už v ročníku 2007/2008. Prvních dvou bodů se dočkal o sezonu později. Oba získal proti Kladnu. Na jeho ledě pomohl k vítězství 5:4 po nájezdech gólem, doma se pak podílel na výhře 6:2 nahrávkou.

„Jestli si to vybavuju dobře, tak jsem jejich brankáře (Miroslava Kopřivu) prostřelil mezi nohama,“ lovil v paměti 32letý hokejista, jenž poté odešel do NHL, kde oblékal dres Tampy Bay, Toronta, Chicaga, Arizony, Washingtonu, Detroitu a New York Islanders.

Od začátku této sezony je už znovu pevnou součástí třinecké ofenzivy. A k radosti třineckých fanoušků už body sbírá pravidelněji. V posledních devíti extraligových utkáních vstřelil čtyři góly a na stejný počet branek přihrál. Proti Motoru přidal sedmou nahrávku v sezoně.

„Trošku jsem si zvykal na ty systémy, jaké se tu hrají. Střední pásmo se tu brání více, než jsem byl zvyklý, ale je to na dobré cestě a bude to jen lepší. Já se ale na individuální statistiky moc nedívám. Spíše mě těší, že jsme na předních příčkách tabulky, hrajeme dobře a vyhrává se. To mě těší,“ uvedl Pánik, jenž si nyní s týmem užívá sérii domácích utkání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor Č. Budějovice 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Měli jsme toho cestování i kvůli Lize mistrů teď hodně. Domácí série přišla vhod,“ zdůraznil Pánik. První tři utkání na vlastním ledě po reprezentační pauze Oceláři vyhráli (3:1 Karlovy Vary, 4:3 v prodloužení Kladno a 3:2 České Budějovice) a bodovali v šestnácti zápasech v řadě.

Ve čtvrtém ale narazili, když podlehli prvním Pardubicím vysoko 1:5. Jediný gól Třince vstřelil právě Pánik. Série pěti zápasů doma skončí v pátek soubojem s Kometou Brno (od 17 hodin).

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.