Hlavní obsah

Čerešňák chtěl do Ruska, ale i kvůli válce šel do Dynama: Pardubice jsou nejlepší možnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na začátku sezony věděl, že šestý rok v Plzni je jeho poslední. Hokejový obránce Peter Čerešňák už v prosinci málem podepsal v ruské Kazani, ale z přestupu na poslední chvíli sešlo. A teď je za to slovenský reprezentant rád. Vzhledem k začátku války na Ukrajině do KHL nechce, ačkoliv dostal další nabídku. Uvítal tak zájem ambiciózních Pardubic, kde se upsal na čtyři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Čerešňák na archivním snímku

Článek

Ulevilo se vám hodně, že jste nakonec do Kazaně nešel a nemusel jste se po začátku války vracet?

Spousta lidí mi říkala, že mám být rád. A jsem, ulevilo se mi. V Rusku bych po tom, co se stalo, hrát nechtěl. Měl jsem ještě jednu nabídku, ale nevzal jsem ji.

V KHL by však měli v příští sezoně působit vaši reprezentační spoluhráči Čajkovský, Jaroš nebo Krištof.

Snad si to promysleli... Je to jejich rozhodnutí. Já bych tam z morálního hlediska nešel, navíc mi to přijde jako dost riskantní krok, protože není jisté, jak bude soutěž vypadat.

I když z toho není zahraničí, přesto měníte po šesti sezonách dres. Jak se na angažmá v Pardubicích těšíte?

Tento projekt se mi líbí a těším se dost. Nicméně je to velká změna po šesti letech na jednom místě. Ale už před minulým ročníkem jsem věděl, že odejdu. Jen ne kam. Chtěl jsem si vyzkoušet cizinu, ale nakonec jsou z toho Pardubice, což je vzhledem k situaci nejlepší možnost.

Dříve jste říkal, že se po takové době v Plzni chcete posunout. Splní vám tento cíl Dynamo?

Věřím, že ano. Jsem nadšený, jaké hráče vedení klubu přivedlo. Skládá se tu ambiciózní tým, budeme chtít hrát kvalitní hokej. Je to pro mě dobrý impuls a budu se snažit navázat na úspěšnou loňskou sezonu.

Jak budete vzpomínat na angažmá na západě Čech?

Bylo to nádherných šest let. V Plzni jsem si našel spoustu kamarádů v hokeji i mimo něj. Mrzí mě, že se nám nepovedlo udělat velký úspěch. Bude zvláštní se tam vrátit. Ale těším se, snad mi to tam klapne.

V Pardubicích se potkáte i s bývalým spoluhráčem ze Škody Dominikem Frodlem.

Když jsem dostal nabídku, hned jsem mu volal a ptal se ho, jak to v Dynamu funguje. Angažmá mi doporučil. Jsem rád, že tu pro mě bude nějaká známá tvář. Přijel jsem do Pardubic teprve podruhé. Až se sem přestěhuju, snad si mě vezme pod křídla a pořádně mě tu provede.

Stihl jste si po květnovém mistrovství světa trochu odpočinout?

Naštěstí ano. Po šampionátu jsem skoro nic nedělal. Týden jsem byl doma a týden se snoubenkou v Řecku. Tam jsem se jen válel u moře. Už to bylo třeba.

Přítelkyni jste požádal o ruku na přelomu roku. Kdy plánujete svatbu?

Až na příští léto. Organizovat ji narychlo už teď jsme nechtěli. Navíc termíny byly obsazené. Tak aspoň se budu mít celou sezonu na co těšit (usměje se).

Reklama

Související témata: