Hlavní obsah

Černošek: Byl to zatím můj nejdůležitější gól

Sedm minut před koncem třetí třetiny rozhodl obránce Marek Černošek gólem na 4:3 o úterním vítězství hokejistů Litvínova nad Českými Budějovicemi. „Byla to moje třetí branka v sezóně a zatím asi nejdůležitější. Tři body jsme nutně potřebovali,“ říká 34letý bek v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hráčů Marka Černoška (v popředí) a Františka Lukeše

Článek

Jak jste viděl svou vítěznou trefu?

Měli jsme trošičku tlak v soupeřově obranném pásmu. Hosté odpalovali puk na modrou čáru. Stačil jsem si kotouč dojet a snažil jsem se ho nahodit na branku, aby letěl vzduchem, protože gólman měl zakrytý výhled. A vyšlo to, takže následovala velká radost.

Hodně jste si oddechli, že se vám nakonec povedlo urvat tři body?

Určitě. Vždyť jsme zápas skvěle rozehráli, vedli jsme 3:0 a dostali jsme výhodu trestného střílení, kdy jsme mohli zvýšit. I když z toho nebyl gól, nastřelil pak Peter Jánský tyčku a pořád jsme hájili slušný náskok. Jenže jsme si zápas zkomplikovali. Ale po vyrovnání soupeře na 3:3 jsme udrželi nervy na uzdě a šli jsme do závěru s cílem rozhodnout.

Litvínov figuruje na desátém místě tabulky, které ještě zaručuje předkolo play-off. Je v silách týmu tuhle pozici vybojovat i na konci základní části?

Pořád si myslím, že bychom se mohli dostat z desáté příčky i výš. Ale bohužel nás srážejí zápasy venku, v nichž nedokážeme potvrdit vítězství z domácího ledu. Mrzí nás, že po dobrém utkání s Třincem jsme vyhořeli v Karlových Varech. Jen doufám, že vyhrajeme v pátek v Liberci. Potřebujeme se dostat na nějakou šňůru úspěšných zápasů, abychom se uklidnili a nebyli pod tlakem, že doma musíme napravit prohru ze hřiště soupeřů.

Jaké máte vysvětlení pro rozdílné výkony doma a venku?

Přemýšlím nad tím po každém kole a zatím jsem vysvětlení nenašel. Pravdou je, že v domácích střetnutích nás ženou fanoušci, kdežto u soupeřů jsme zbytečně zakřiknutí.

Jak vnímáte současný nabitý program v extralize?

Zápasy jdou rychle po sobě a hrozíme se toho, že by se někdo další zranil. Mimo hru je momentálně Martin Ručinský, což je velké oslabení.

Do Litvínova jste přišel v závěru minulé sezóny ze Sparty. Je pro vás potěšující, že v aktuální tabulce je severočeský tým i před Spartou?

Neberu to nijak prestižně. Hraji prostě tam, kde mají o mě zájem a dají mi smlouvu. A to je teď Litvínov. A že je Sparta dole? Vůbec ji to nepřeji, protože jsem v ní prožil krásných pět let v jednom kuse. To, co se jí stalo letos, se může přihodit komukoliv jinému. S jejími hráči jsem dál v kontaktu, ale když spolu mluvíme, tak o mimohokejových věcech. Vím, že mají hokeje a trápení plnou hlavu a nijak jim to nepřipomínám. Slyšel jsem, že Spartě vypadli zranění hráči a místo nich nastupují junioři. Vzpomínám si, že i při mém působení ve Spartě jsme také na přelomu roku měli potíže a vypomáhali nám kluci z Jihlavy a Berouna a sotva to stačilo, abychom hráli na tři pětky.

Reklama

Související témata: