Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 5:2České Budějovice prohrály v Kladně 2:5, dva góly jim dal Bělohlav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Diviš 1 : 0
9. Sičák 1 : 1
20. Tomajko 2 : 1
43. Poživil 2 : 2
51. Horna 3 : 2
55. Bělohlav 4 : 2
57. Bělohlav 5 : 2

KLADNO

Hokejisté Českých Budějovic prohráli osmý z posledních devíti zápasů v extralize a zůstávají předposlední. V nedělním utkání 19. kola podlehl Mountfield v Kladně 2:5 a třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na tříbodovém zisku Středočechů podílel českobudějovický odchovanec Radek Bělohlav.

Článek

Domácí nastoupili opět bez nemocného Martina Procházky, ale s evidentní snahou konečně vyhrát po dvou porážkách, které utrpěli až po samostatných nájezdech. Podařilo se jim to i díky nedisciplinovanosti hráčů Českých Budějovic, protože tým Geus Okna využil hned čtyři přesilové hry.

Začátek zápasu byl ze strany domácích excelentní. Paterova řada zamkla hosty v jejich obranné třetině a již v 31. vteřině při signalizovaném vyloučení dorazil Diviš do Turkovy branky Tomajkovu střelu. Psychická výhoda na straně Kladna však nevydržela dlouho. Jihočeši se brzy oklepali a začali dotírat na Kopřivovu branku.

Kladenský gólman odolával tlaku Jihočechů do 9. minuty, kdy po spršce střel kapituloval až po Sičákově zakončení zblízka. Následně předvedl Kopřiva skvělý zákrok, když ve vlastním oslabení ujížděli Huml s Poživilem sami na jeho svatyni, ale neuspěli. Středočeši šli nakonec do kabin s vedením 2:1, když 22 vteřin před přestávkou vystřelil při početní výhodě Hájek a puk se od zadního mantinelu odrazil před branku na holi Tomajka, který puk propasíroval za Turkova záda.

Druhá třetina nejdříve přinesla šanci Diviše, na kterou zareagoval hostující Kůrka, který při přesilovce nastřelil tyč. Svěřenci trenéra Bokroše vyvíjeli snahu o vyrovnaní, ale koncovka nebyla z jejich strany příliš nebezpečná. Vrcholem nemohoucnosti byla minutová výhoda dvou hráčů na ledě, ve které České Budějovice prakticky nepřinutily Kopřivu k vážnému zákroku.

Na začátku závěrečné části se České Budějovice ale vyrovnaní dočkaly. Ve vlastním oslabení se dostali hosté do přečíslení tří na dvě a po ukázkové kombinaci trojice s Hudcem a Kůrkou skóroval obránce Poživil. Ve 49. minutě měli domácí přesilovku pět na tři a v době, když Českobudějovičtí hráli už ve čtyřech, vrátil Kladnu vedení se štěstím Horna. Hosté se nechali vylučovat a pykali za to. V další přesilovce pět na tři skóroval proti svým bývalým spoluhráčům Bělohlav, který ještě v 57. minutě dvou druhou trefou dovršil výsledek.

Geus Okna Kladno - Mountfield České Budějovice 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 1. Diviš (Tomajko, Patera), 20. Tomajko (Hájek), 51. Horna (Bělohlav, Kalla), 55. Bělohlav (Diviš, Hájek), 57. Bělohlav (Diviš, Patera) - 9. Sičák (Huml, M. Hudec), 43. L. Poživil (Kůrka, M. Hudec). Rozhodčí: Pešina - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:12, navíc Kotrla (České Budějovice) 10 min a do konce utkání. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3224.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Hořava, Šmach, Srdínko - Diviš, Patera, Tomajko - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Stieler. Trenéři: Müller a Kasík.
České Budějovice: Turek - Toman, L. Poživil, Frolo, Gřegořek, Sičák, Jareš - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Duda - Gulaš, Kuchejda, Kotrla - Mertl, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: