Hlavní obsah

Chabada hrál jen čtyři střídání, přesto si připsal premiérový gól

Devatenáctiletý hokejový obránce Ondřej Chabada zasáhl do dnešního zápasu Pardubic s Kladnem jen na dvě minuty, přesto se dočkal premiérového gólu. Při svém druhém startu v nejvyšší sezoně a prvním v této sezoně ve 14. minutě zvyšoval na 2:1 pro Dynamo, které nakonec vyhrálo 6:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec gólu Ondřej Chabada z Pardubic.

Článek

"Měl jsem jen čtyři střídání, ale stálo to za to. Jsem rád, že se to podařilo takhle hezky," řekl Chabada novinářům po utkání. Duel zahájil v roli sedmého obránce, ale při krátké absenci Tomáše Dvořáka se dostal v první třetině několikrát na led.

Pražský rodák se prosadil při signalizovaném vyloučení hostů, když střílel přesně od modré čáry. "Byl jsem na dobré pozici. Nejvíc mě těšilo, že mi na můj první gól přihrál Honza Kolář, který byl odmalička mým vzorem. Chodil jsem se na něj sem dívat," prozradil devatenáctiletý obránce.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaromír Jágr zdraví fanoušky před utkáním s Pardubicemi.

V sobotu ještě hrál juniorskou extraligu proti Litvínovu, kterému taky vstřelil gól. A o den později už podruhé v životě poznal extraligovou scénu mezi dospělými. "Je to úplně něco jiného. Je to rychlejší, všichni jsou silnější. Navíc dělají úplně odlišnou atmosféru fanoušci, je skvělé před nimi hrát," řekl Chabada.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic oslavují gól.

Za svůj výkon se Chabada dočkal i pochvaly od spoluhráčů. "Je to motivace do další práce. Je tady spousta dobrých hráčů, já jsem ještě mladý. Doufám, že v budoucnu budu schopný se do hlavního týmu probojovat," dodal Chabada, jenž si extraligovou premiéru odbyl již v sezoně 2020/21.

Reklama