Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 6:2Dynamo vyhrálo počtvrté za sebou a nadále vede tabulku. Kladno je předposlední, navíc přišlo o Dotchina

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Košťálek 1 : 0
8. Melka 1 : 1
14. Chabada 2 : 1
18. Matýs 3 : 1
51. Poulíček 4 : 1
57. Procházka 4 : 2
57. Radil 5 : 2
58. Říčka 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 14. kole extraligy nad Kladnem 6:2 a udrželi se v čele tabulky. Východočeši si vypracovali klíčový náskok již během první třetiny, gólem a asistencí se pod výhru Dynama podepsali Jan Košťálek, Robert Říčka a Ondřej Matýs. Kladno prohrálo osmý z posledních devíti zápasů a je předposlední.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic oslavují gól.

Článek

Dynamo nastoupilo bez svého nejlepšího střelce Tomáše Zohorny, jenž chyběl kvůli drobnému svalovému zranění. Již ve 3. minutě se ale domácí tým dostal do vedení. Puk po odrazu od zadního mantinelu nasměroval Košťálek zblízka do kladenské branky. Středočeši přišli s odpovědí po skončení vlastní početní výhody, když se do sólového nájezdu dostal Melka a prostřelil Willa.

Pardubičtí si ještě během úvodní třetiny vytvořili dvoubrankový náskok. Ve 14. minutě při signalizovaném vyloučení hostů přihrál na modré čáře Kolář Chabadovi, na jehož střelu nestačil brankář Bow zareagovat. Devatenáctiletý obránce vstřelil svůj první extraligový gól. Třetí zásah Dynama poté přidal pohotově dorážející Matýs.

Kladenští hokejisté se chtěli vrátit do zápasu ve druhé třetině, během které hráli dvakrát přesilovku. Hosté byli byli střelecky aktivnější, ale s nebezpečnými pokusy si poradil Will. V další zajímavé pozici Melka pardubickou branku minul.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Košťálek a Ondřej Vála z Pardubic oslavují gól.

Pardubice si první přesilovku zahrály až v 51. minutě a hned po devatenácti vteřinách ji využily. Střelu od modré čáry ještě Bow zlikvidoval, ale Poulíček pohotovou dorážkou dopravil puk do sítě. Vzápětí Kanaďan v brance Rytířů vytáhl skvělý zákrok proti Kousalovi.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný Peter Čerešňák z Pardubic.

V 56. minutě hosté rozehráli početní výhodu v šesti proti čtyřem a po trefě Procházky snížili. Jenže hned za devět vteřin reagoval Radil, který vstřelil pátý gól Dynama. Na 6:2 uzavřel v 58. minutě Říčka.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 6:2 (3:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Košťálek (Rákos, Rouha), 14. Chabada (J. Kolář, Paulovič), 18. Matýs (Vála, Říčka), 51. Poulíček (Košťálek), 57. Radil (Cienciala), 58. Říčka (Matýs, A. Musil) - 8. Melka (Sotnieks, Kehar), 57. M. Procházka (Melka). Rozhodčí: Kika, Šindel - Komárek, Klouček. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:1. Diváci: 8519.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála, Chabada - Radil, R. Kousal, Cienciala - Koffer, Poulíček, Paulovič - Matýs, A. Musil, Říčka - T. Urban, Rákos, Rouha. Trenér: Rulík.
Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Kehar, Cibulskis - Zikmund, Plekanec, O. Bláha - Beran, Filip, M. Procházka - Brodecki, Indrák, Melka - Babka, Machač. Trenér: Vejvoda.

Reklama