Hlavní obsah

Chceme titul! Po tolika letech by nám slušel, hlásí Sparta. Zvládne Simon nahradit Chlapíka?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předminulé sezoně skončila třetí, v té uplynulé nestačila až ve finále na Třinec. Hokejová Sparta by ve vzestupné tendenci ráda pokračovala. „Chceme ukončit dlouhé čekání na vysněný titul,“ hlásí před novým ročníkem sportovní ředitel Pražanů Petr Ton, který u dosud posledního triumfu v roce 2007 byl ještě jako hráč.

Foto: HC Sparta Praha

Hlavní trenér Sparty Pavel Patera.

Článek

„Poslední roky jsme vždy došli o kousek výš. Letos jsme skončili až ve finále, kde se nám podařilo ve všech utkáních vyprodat O2 arenu. Stále se chceme zlepšovat. Nezříkáme se role, která je pro Spartu historicky daná. Být jedním z favoritů na titul," přizvukuje Tonovi generální manažerka klubu Barbora Snopková Haberová.

Sparta během letní pauzy prošla velkou obměnou. Trenéry Jandače s Hořavou nahradili Pavel Patera s Patrikem Martincem. Nový bude i brankářský tandem Jakub Kovář, Josef Kořenář. Obranné řady posílili Jakub Krejčík a Michael Krutil, útočné pak Dominik Simon, Gustaf Thorell a Ostap Safin. V přípravě Sparta prohrála pět z devíti zápasů včetně tří porážek ve čtyř duelech Ligy mistrů.

Foto: HC Sparta Praha

Generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

„V útoku i brankovišti máme velice silnou konkurenci. Náš tým má ty nejvyšší ambice a my sháníme beka, který bude v týmu dominovat," připustil Ton s tím, že velký zájem měl o Michala Kempného, už s ním byl dokonce domluvený, jenže pak přiletělo laso ze Seattlu a Kempný bude pokračovat v NHL.

Necelý týden před startem soutěže naopak Sparta získala Dominika Simona. Od 28letého útočníka, jenž posledních sedm sezon strávil v zámoří, si slibuje náhradu za nejproduktivnějšího hráče uplynulé extraligové sezony Filipa Chlapíka, který odešel do Švýcarska.

„Víme, jaký je to hráč, čím si ve své krásné kariéře v NHL prošel. Doufáme, že by u nás teoreticky mohl nahradit Filipa Chlapíka. To by byl samozřejmě obrovsky těžký úkol, protože měl loni opravdu úžasnou sezonu. Dominik má předpoklady na jeho skvělé výkony navázat," soudí Patera.

Foto: HC Sparta Praha

Sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

„Hráčů jako je on v extralize moc není. Slibujeme si od něj samozřejmě produktivitu, ale víme, že přínos pro tým bude mít ve spoustě herních oblastí," má jasno Ton.

Kádr naopak opustili brankáři Matěj Machovský a Július Hudáček, obránci Tomáš Pavelka, Tomáš Dvořák, Maxim Matuškin a útočníci Filip Chlapík, Tomáš Šmerha, Jakub Strnad, Zdeněk Doležal a Gennadij Stoljarov.

„Tým se vhodně doplnil, osa týmu přitom zůstala stejná a silná V týmu zůstala většina kluků, kteří si (letošní) finále zahráli. Měli bychom se z těchto zápasů ponaučit a vzít si i to dobré. Víme, jak bychom tyto důležité zápasy měli hrát," velí kapitán Michal Řepík.

Foto: HC Sparta Praha

Kapitán Sparty Michal Řepík.

„Nikdo z nás už nechce končit sezonu jako poražený. Obrovské bitvy v semifinále a finále v posledních letech nám dodaly spoustu ohromně důležitých zkušeností, které nás letos mohou opět posunout dál," věří Řepík.

„Konkurence je ovšem velmi vyrovnaná, nebude to lehký úkol. Já ale věřím, že jdeme správnou cestou a po krůčkách dojdeme až na vrchol. Po základní části je náš cíl být v první čtyřce. Všichni víme, že titul by po tolika letech Spartě velmi slušel," míní Ton.

Reklama