Hlavní obsah

Chomutov nehodil flintu do žita. Teď jde Růžička na ocelového Rockyho

Praha

Co ještě předvedou? Otázka, která visí nad hokejisty Chomutova před čtvrtfinále hokejové extraligy s Třincem. Ve středu startují utkání o semifinále. Jednu velmi úspěšnou sérii Piráti už zvládli v předkole, když po dvou debaklech otočili bitvu s Mladou Boleslaví. Poslední rozhodující krok navíc zvládli skvěle, dali šest gólů. Teď před nimi stojí Oceláři.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Růžička se stal prvním trenérem, který nasbíral tisíc zápasů v hokejové extralize. Uspěje proti Třinci?

Článek

Vůle vítězit - díl 2: Kamil Kreps dře v posilovně

„Ukázali velkou vnitřní sílu, otočit sérii po výsledcích 1:7 a 1:6. Klobouk dolů před nimi, že se z toho dokázali oklepat. První dva zápasy jasně dominovala Boleslav, kluci ale nehodili flintu do žita, odmakali dvě utkání v Boleslavi a v posledním to korunovali," řekl pro třinecký hokejový web útočník Jakub Petružálek.

Po dvou zápasech Chomutovu věřili možná hráči a rodinní příslušníci, šance na zvrat byla nicotná, ale žila. Piráti zvládli tři zápasy a vše otočili. „Jsem na kluky hrozně pyšný, že tohle dokázali, tohle se nevidí, je to ojedinělé. Za dva zápasy jsme dostali třináct gólů, ale my to otočili, neskutečný," chválil spoluhráče v úterý pro klubovou televizi kapitán Michal Vondrka.

Uspějí s boxerem Rockym?

„Mají silnou první pětku, pak i trenéra. Stačí se podívat, jak je namotivoval po prvních dvou zápasech," označil hlavní trumfy Chomutova třinecký gólman Šimon Hrubec.

Třinec natočil před play off motivační klip, jehož hlavní tváří je „boxer Rocky" Kamil Kreps. "Nemohu ale říct, že během natáčení jsem se cítil jako on. Box je pouze mým doplňkovým sportem, nejsem žádný profesionál, ale dělal jsem to nejlépe, jak umím," řekl k natáčení klipu třinecký útočník.

Chomutov postoupil do čtvrtfinále v neděli, Třinec měl pauzu od pátku 3. března. K tomu Oceláři doma dokázali vyhrát nad Chomutovem všech dosavadních osm zápasů v extralize. Bude to platit i po budíčku Pirátů?

„Cítíme se dobře, jsme zdravě nastartovaný, ale bude to těžký, věřím, že to zvládneme. Hráli jsme s nimi vyrovnané partie celou sezónu, proč je neporazit. Pokusíme se u nich urvat co nejvíce zápasů," dodal Vondrka.

Přejde Chomutov přes Třinec do semifinále play off?
Ano
48,9 %
Ne
51,1 %
Celkem hlasovalo 595 čtenářů.

Reklama