Hlavní obsah

Čiliak se musel po návratu spokojit s bodem. Škoda tyček, mohli jsme Varům odskočit, stýská si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už třetí návrat do brněnského týmu se mu nepovedlo oslavit výhrou. Brankář Marek Čiliak sice dostal ve své obnovené premiéře v dresu hokejistů Komety od Karlových Varů v základní hrací době pouze jeden gól, avšak jeho staronový tým nakonec bral po porážce 1:2 po samostatných nájezdech pouze jeden extraligový bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

„Je to škoda. Hrozně moc jsem chtěl zvítězit. I když jsem byl před zápasem trochu nervózní, v brance jsem se cítil dobře. Spoluhráči mi výbornou defenzívou hodně pomohli. Škoda, že jsme neproměňovali šance. Trefovali jsme bohužel jen tyčky. Mohli jsme Varům odskočit výrazněji," hodnotí střetnutí jednatřicetiletý Čiliak, který v úterý přestoupil ze slovenského Popradu zpět do Komety, jíž v letech 2017 a 2018 pomohl ke dvěma mistrovským titulům.

Prozradil, že hru Energie studoval před utkáním na hotelu u videa. „Viděl jsem i předchozí divokou přestřelku Karlovarských ve Vítkovicích. Proto jsem byl připravený na jejich útočný hokej. Jsem rád, že se mi povedlo několik vyložených příležitostí soupeře zlikvidovat. Jen to vítězství mi chybí. Mladý Rymon to ale v nájezdech trefil dobře," netají se se smíšenými pocity.

Čiliak připustil, že byl velký rozdíl chytat před povolenou tisícovkou diváků oproti tomu, na co byl zvyklý ze svých předchozích brněnských angažmá. „Tehdy byl skoro vždycky plný dům. Kulisa byla pochopitelně mnohem lepší. Chci věřit, že omezení brzy přestanou platit, a budeme si zase užívat hokej i s fanoušky," uvítal by.

Už se těší na nedělní extraligový duel na ledě posledního Zlína, kde v minulosti rovněž část sezony působil. „Byl jsem s některými tamními kluky v kontaktu. Dobře vím, v jak obtížné situaci jsou. Berani jsou nevyzpytatelným soupeřem, nečeká nás tam nic jednoduchého. Dobře se ale nachystáme a pojedeme do Zlína vyhrát," předsevzal si Čiliak.

Kouč Komety Jiří Kalous ho pochválil. „Na to, že s námi po přestupu absolvoval jen pár tréninků, odchytal výborný zápas," tvrdí. Jeho mužstvo nastoupilo proti Varům po covidové pauze. „Nerozehranost byla trochu znát, ale přesto jsme si vytvořili dost střeleckých příležitostí. Bohužel zase zvonily tyčky. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, musíme prostě být v koncovce přesnější a důraznější," má trenér Brna jasno.

Reklama

Související témata: