Hlavní obsah

Co jsi dělal před hattrickem? vyzvídal od bráchy. Teď jsem si jel své a vyšlo to, usmívá se Najman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když brácha, tak já taky, řekl si liberecký útočník Adam Najman. Ve třetím kole vstřelil svůj první hattrick v extralize jeho o tři roky starší bratr Ondřej a památečný kotouč věnoval rodičům. V osmnáctém kole ho mladší sourozenec okopíroval a třemi kousky se podílel na destrukci Mladé Boleslavi 6:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Adam Najman a Lukáš Derner z Liberce.

Článek

Premiérový hattrick v kariéře slavil zrovna proti týmu svého bráchy, který však u toho na ledě kvůli zranění nebyl. „Je to škoda, ale doufám, že se dá do kupy a po pauze zase začne hrát," přál sourozenci 21letý útočník.

„Puk věnuju rodičům. Už tam na poličce u televize mají ten od bráchy," usmíval se Adam Najman.

Zápas Liberce s Mladou Boleslaví bývá již několik let notně vyšponovaný. „I s bráchou se hecujeme. Je to specifický, že proti sobě hrajeme, a navíc ještě v derby, ale není to tak, že bychom se neměli rádi," poznamenal Najman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Když Ondřej 23. září třikrát zatížil konto Českých Budějovic, hned následující den od něj Adam vyzvídal. „Ptal jsem se ho, co dělal den před tím a pak jsem to zkoušel jako on. Ale musím se přiznat, že právě před zápasem s Mladou Boleslaví jsem od toho poprvé upustil a jel jsem si svou rutinu. A vyšlo mi to," usmíval se šťastný střelec.

Stejně jako před měsícem a půl Ondřej dal i on v každé třetině po gólu. Dosud v nejvyšší soutěži zaznamenal dohromady 18 branek, ale ani jednou se netrefil v jednom zápase alespoň dvakrát. Až nyní. A když hrál Liberec na konci utkání dlouhou přesilovku, o hattricku snil. „Chtěl jsem ho a říkal jsem si, že by to tam mohlo padnout. Je to první hattrick a hrozně si toho vážím," řekl vnuk slavného kouče Josefa Augusty.

Sice dal hattrick, ale jeden z rozhodujících okamžiků se odehrál v čase 26:00. Úvod druhé třetiny se Bílým Tygrům nepodařil, prohrávali 1:2. Bitkou s Radkem Jeřábkem je nastartoval až Jaroslav Vlach.

„Až potom se pro nás začalo utkání vyvíjet správným směrem. Jsme za to rádi, že nás takhle nakopl, dokázali jsme vyhrát a prolomit sérii porážek," chválil svého parťáka, jemuž v parádním boxerském souboji věřil. „Je silný, umí se rvát. Byl to zásadní moment, zápas nastartoval pro nás. V těle je najednou spousta adrenalinu a a od té chvíle jsme věřili, že zápas je náš," uzavřel Adam Najman.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín