Hlavní obsah

Čtvrtfinále nám nikdo nepředpovídal, byla to dobrá sezona, míní vítkovický Krenželok

Rvali se, zkoušeli, co zvládli, favorizovanému Třinci ale cestu do semifinále nijak výrazně nezkomplikovali. Obhájci trofeje stačily čtyři zápasy (3:0, 2:1, 2:1 a 2:1), aby Vítkovice odstavil z cesty na vrchol. „Třinec ukázal svou sílu. Nevyhrávají teď tituly pro nic za nic," uznal sílu soupeře Lukáš Krenželok, jenž vedl Vítkovice ve čtvrtfinále coby kapitán místo Romana Poláka, jehož vyřadila zlomenina nohy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Vítkovic a Martin Marinčin z Třince, Marek Kalus z Vítkovic a Mikuláš Zbořil z Třince.

Článek

Chyběli také zranění střelci Roberts Bukarts a Rostislav Marosz. I proto Vítkovice vstřelily třineckému Kacetlovi ve čtyřech zápasech pouhé tři góly. Ani v jednom zápase soupeře nepřestříleli. „Není střela jako střela. Když budeme pálit ze všech pozic, tak akorát rozchytáme gólmana. Někdy se může stát, že tam něco spadne, ale Třinec hrál chytře. Nepouštěl nás do střeleckých pozic a když už jsme tam nějaký puk poslali, dokázali ho dostat okamžitě pryč a my neměli čas na dorážku. Je to zkušený mančaft. Tyhle zápasy rozhodují maličkosti a oni ví, jak s tím pracovat. Nám je jenom líto, že jsme neurvali žádný zápas. Ačkoliv to bylo vždy těsné, pořád je to 0:4," přemítal Krenželok.

Ostravané v předkole vyřadili v pěti zápasech Olomouc, přestože bojovali s virovou nákazou v týmu. Neubývaly jim proti Třinci o to rychleji síly? „Je to těžké, protože z předkola se jde na ty první mančafty a ty jsou odpočaté. Je složitější to zachytit. Měli jsme v nohou pět zápasů a po jednom dni volna jsme šli na Třinec. Ideální to nebylo. Ale takový je hokej. Měli jsme si v sezoně uhrát lepší výsledek v tabulce a měli bychom volno. Dopadlo to takto a my jsme rádi za to čtvrtfinále. Před sezonou nám tohle nikdo nepředpovídal," poukázal 38letý útočník.

Třinecké postupové ambice držel vysoko skvělý brankář Ondřej Kacetl, Krenželok ale vyzvedl i Aleše Stezku. „Chytal parádně. Dostal dva góly za zápas, to je parádní výkon. Celou sezonu chytal výborně, odráželi jsme se od něj a udělali výsledek, jaký jsme udělali, přestože nám začátek sezony úplně nevyšel. Nedávali jsme góly podobně, jako teď na konci. Ale jinak jsme tím dobře propluli. Chtěli jsme do play off a hráli ho. Byla to dobrá sezona," zhodnotil Krenželok.

Ostravané podle něj prohráli se vztyčenou hlavou. Třikrát úřadujícímu šampionovi podlehli 1:2. „Je to o kousek. Ve finále je to ale 0:4, takže je to asi jedno. I když asi je to lepší, než čtyřikrát dostat 0:7. Třinec má skvělý mančaft. Zase může udělat titul. Ale stejné ambice mají i další. Třeba Sparta. Uvidíme, nejde to odhadnout. Na to není nikdo odborník," pousmál se zkušený útočník.

Reklama