Hlavní obsah

Čtyři týmy za půl roku. V tomhle je to náročné, přiznává posila z Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Pardubicích pendloval mezi áčkem a béčkem, teď ho Dynamo ze dne na den vyměnilo do Plzně. A od příští sezony se bude slovenský obránce Martin Bučko hlásit v Hradci Králové. Opravdu turbulentní půlrok pro 23letého beka. „Jako hokejista na to musím být zvyklý, ale v tomhle je to náročné,“ přiznal Bučko po prvním tréninku na plzeňském ledě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Svůj jediný gól v této sezoně vstřelil obránce Martin Bučko brněnské KometěVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Úterní zápas ještě za Pardubice právě proti Plzni nedohrál. Symbolicky ho trefil právě Michal Houdek, s kterým si hned po duelu vyměnil místo. „Poslal mi tam slušnou šlupku na stehno, tak jsme se nad tím zasmáli,“ líčil Bučko.

Trejd pro něj byl překvapením. „Ale já jsem ještě mladý, nemám manželku a děti, takže si prostě sbalím věci a chvilku budu hrát jinde. Není to tak nepříjemné,“ vysvětloval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Škoda Plzeň 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Mentálně se nastavit na čtyři různé kluby během půlroku však složité je. „Do konce sezony zbývá přibližně měsíc a půl. Snažil jsem se pomoct k záchraně béčka, nastupoval jsem i za áčko, které hraje nahoře. Teď mám sezonu dohrát v Plzni, což je zvláštní. A od příštího ročníku budu zase jinde,“ připomněl, že už má podepsanou smlouvu v hradeckém Mountfieldu.

Podobnou situaci prožívá i brankář Milan Klouček, který byl součástí trejdu za Dominika Pavláta. O téhle výměně se však spekulovalo už týdny. „Vnímal jsem to delší dobu. Spekulace se na mě valily ze všech stran, známí mi to pořád posílali. Snažil jsem se jen soustředit na svou práci. Ovlivnit můžu stejně jenom svoje výkony, nic okolo,“ podotkl.

Na východě Čech s výjimkou pár hostování strávil 25letý gólman celou kariéru. „Bylo to rychlé loučení. Už druhý den jsem se zabalil a měl jsem v hlavě Plzeň. Ještě jsem něco takového nezažil. Je to pro mě nová zkušenost, ale věřím, že se s tím poperu dobře. Moje práce se nemění, budu chytat puky, jen budu mít na sobě jiný dres,“ usmál se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Pardubice, zákrok hostujícího gólmana KloučkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V Dynamu se do branky moc nedostal, což by se ve Škodovce po boku Samuela Hlavaje mohlo změnit. „Těším se. Je to nová výzva. Plzni se teď sice tolik nedaří, ale kluci nejsou skleslí, nálada je dobrá. Vždyť v Pardubicích sahala Plzeň po bodech,“ připomněl Klouček úterní vzájemný duel, kdy Západočeši nakonec padli 1:3.

Oba celky ještě čeká jedno vzájemné střetnutí hned po reprezentační přestávce, které bude pro oba borce hodně pikantní. „Dost speciální souboj,“ přiznal Bučko. Ten si zpestří únor i dalšími zápasy ve slovenské reprezentaci. „Nevím, čím jsem si to zasloužil, ale jsem za to moc rád. Hokejově i mentálně mě to posouvá,“ pochvaloval si mladý bek.

Ještě předtím však odehrají modrobílí dvě utkání. A obě budou pro Bučka speciální. Nejprve v pátek proti Českým Budějovicím, kde strávil bronzovou sezonu 2021/2022, pak v neděli domácí západočeské derby. „Hodně pikantní souboje,“ usmál se obránce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.