Hlavní obsah

Pardubice mění s Plzní ihned po vzájemném zápase! Nejde však o gólmany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jen krátce po skončení úterního vzájemného extraligového duelu hlásí Plzeň a Pardubice vzájemnou výměnu. Nejde však o gólmany Pavláta a Kloučka, o jejichž možném trejdu se v minulých dnech spekulovalo, ale o obránce. Na západ Čech putuje třiadvacetiletý Slovák Martin Bučko, opačným směrem míří stejně starý Michal Houdek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Škoda Plzeň 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Oba beci ještě absolvovali úterní zápas, po jeho skončení si sbalili věci a připojili se do opačného tábora.

Od téměř dvoumetrového plzeňského odchovance Houdka, jenž v aktuální sezoně zaznamenal ve 34 zápasech gól a pět asistencí, si Dynamo směrem k blížícímu se play off slibuje především tvrdost v defenzivě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Takhle Michal Houdek (v modrém) z Plzně zastavoval v úterý pardubického Roberta Říčka. Teď z nich budou v Dynamu spoluhráči.

„Michal se prezentuje velice důraznou hrou v obranném pásmu, má dobré parametry pro absolvování osobních soubojů. Disponuje i kvalitní střelou. Pro play off se obránce s podobnou typologií bude hodit,“ řekl sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický.

„První myšlenky? Překvapení, nadšení a natěšenost. Jsem překvapený, že se to opravdu dotáhlo, protože spekulací bylo od listopadu hodně. Je to super. Není asi lepší místo, kam teď jít,“ řekl Houdek.

Pro Bučka bude Plzeň třetí extraligovou destinací, kromě Pardubic oblékal i dres Českých Budějovic. V probíhajícím ročníku odehrál za A tým Dynama 22 zápasů, dal gól a přidal šest asistencí.

Výměna jej, stejně jako Houdka, překvapila. „Ani jeden z nás nic nevěděl. Doufám, že si vybojuji v Plzni své místo, budu se snažit co nejvíc. V Pardubicích jsem neprodloužil smlouvu, po sezoně bych stejně odešel. Je to taková mezizastávka před odchodem do Hradce,“ prozradil Bučko, kde bude hrát od příští sezony.

„Je to hráč, který se pokoušel přes naše partnerské týmy probojovat do extraligy, což si myslím, že se mu i povedlo. Vydobýt si stabilní místo se mu však nepodařilo. Věříme, že to je extraligový obránce. Teď si myslím, že i on zvážil, že nastal čas pro změnu, a po vzájemné dohodě u nás smlouvu prodlužovat nebude,“ popisuje Salfický.

„Když se naskytla možnost získat pro play off obránce typu Michala Houdka, tak jsme po zvážení došli ke kroku, kdy Martina Bučka uvolníme do Plzně,“ dodal sportovní manažer Pardubic.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.