Hlavní obsah

Čuttu přibrzdila nemoc, na extraligu si ještě zvyká

LIBEREC

Po osmi letech strávených na zámořských kluzištích přivyká hokejový obránce Jakub Čutta české extralize. Libereckého beka navíc v rozjezdu do sezóny přibrzdila nemoc, takže soutěž pro něj naplno začíná teprve v těchto dnech.

Článek

"Po dodatečných odběrech krve mi lékaři konečně dali zelenou a doháním fyzičku. Je pravda, že jsem byl dlouho v Americe, kde se hraje trochu jiný hokej. Ale zároveň je to pořád jedna hra a nechci se na nic vymlouvat. Profesionálové by se měli přizpůsobit během několika týdnů. Na nějakou postupnou adaptaci není čas," řekl Právu 24letý urostlý zadák, od něhož si pod Ještědem hodně slibují.

"V létě jsem se rozhodl strávit tuto sezónu v Česku a jsem rád, že Liberec projevil zájem. Podepsal jsem na rok, což vyhovuje oběma stranám. Mohu se soustředit jen na hokej a láká mě docílit s Bílými Tygry jejich největšího úspěchu v extralize," povídal Čutta, který byl při nedělním prestižním zápase na ledě Sparty třikrát vyloučen.

"Je to dáno tím, že zdejší hráče moc neznám a nevím, jak se zachovají. Musím si zvyknout a hrát chytře, abych se vyvaroval zbytečného pobytu na trestné lavici," zamyslel se liberecký obránce.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín