Hlavní obsah

Dal hattrick, hrdinou se ale necítil. Za body díky Stezkovi a výborné obraně, zdůraznil Lakatoš

I druhé domácí utkání v sezoně hokejisté Vítkovic vyhráli. Po Plzni (4:2) ve 2. kole si na vlastním ledě vyšláply v 6. kole i na Mladou Boleslav. Ostravané se v souboji s tři zápasy neporaženým protivníkem mohli opřít o bezchybného Aleš Stezku a třígólového Dominika Lakatoše. Výhrou 4:0 se nejméně do pátku mohou vyhřívat na prvním místě tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Dominik Lakatoš z Vítkovic se raduje ze čtvrtého gólu.

Článek

Zaskakující vítkovický kapitán místo zraněného Lukáše Krenželoka vměstnal tři své góly do posledních čtyř minut utkání, poslední dva vstřelil ve hře čtyř domácích proti šesti hostům do prázdné branky. „Je těžké dát hattrick, nestává se to každý zápas. Já jich za kariéru moc nedal (tři, oba předchozí proti Olomouci - pozn. aut.), takže mě to samozřejmě hodně těší," svěřoval se Lakatoš.

Prvním gólem v čase 56.02 navyšoval vítkovické vedení na 2:0, druhý přidal v oslabení střelou zpoza vlastní branky a třetí v čase 59:34 poté, se k němu nečekaně vrátila přihrávka, kterou Lakatoš hledal Rastislava Deje. „Chtěl jsem mu to posunout, aby si také dal gól, ale puk se zase odrazil ke mně, tak jsem si řekl, že nebudu čekat a musím to dát," usmíval se Lakatoš, jenž si proti Mladé Boleslavi připsal góly s pořadovým číslem dva tři a čtyři.

Vyrovnal tak střelecký účet aktuálně zraněného Petera Muellera. Před nimi je s pěti brankami už jen Lotyš Roberts Bukarts. „Peter není, musíme ho nahradit. Uvidíme další zápas, zda jsem se opravdu střelecky probudil. Když na to aspoň malinko navážu, tak budu spokojený. Ale kdybych dal znovu hattrick, vůbec bych se nezlobil," pousmál se Lakatoš.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují ze čtvrtého gólu. Zleva Lukáš Kovář z Vítkovic, autor gólu Dominik Lakatoš z Vítkovic a Rastislav Dej z Vítkovic.

„Dneska to byla ale hodně náhoda. Dva góly jsem dal do prázdné, nebylo to o mě. K vítězství nás dovedl jednoznačně brankář Aleš Stezka a výborná obrana. Boleslav hrála výborně, tlačili nás skoro dvě třetiny a my jsme se z toho nemohli dostat. Až od půlky zápasu jsme s nimi srovnali hru a začali jsme bruslit. Ale bez Aleše bychom do neustáli. Loni nás držel, letos je to stejné. Neměl lehké zákroky, pořád musel puk někde hledat. Dokázal si s tím poradit a jen díky němu máme tři body," vykládal Lakatoš.

Vítkovický brankář musel k prvnímu čistému kontu v aktuální sezoně a druhému v extraligové kariéře zastavit sedmatřicet střel. „Celou dobu se snažím prostě soustředit. Sekundu po sekundě, zákrok po zákroku. Víc neřeším. Tím, že měli hodně střel ze začátku, to pro mě bylo lepší. Dostal jsem se do toho rychleji. Pro mě super zápas, nula je třešnička a odměna pro celý tým," svěřoval se 25letý brankář Vítkovic.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Aleš Stezka, Keith Pontus Aberg z Mladé Boleslavi a Matěj Prčík z Vítkovic.

„Kluci mi hodně pomohli, parádně blokovali střely, na konci odpalovali vyražené kotouče. Dík patří klukům, jak bojovali a jak jsme to urvali. Od prvního do posledního chlapa v mančaftu," zdůrazňoval Stezka.

Reklama