Hlavní obsah

Další pardubický malér! Salfický během zápasu vtrhnul do kabiny sudích a vytvářel na ně tlak

Praha
Aktualizováno

Problémů mají už tak dost. Kauza obránce Čáslavy, jenž měl v létě řídit svůj vůz v kokainovém opojení, bídné výsledky, kvůli kterým se krčí na předposledním místě tabulky. Nyní přišel pro hokejové Pardubice další malér. A postaral se o něj jejich generální manažer a předseda představenstva klubu Dušan Salfický.

Foto: Sport.cz

Slovenský útočník Miloš Bubela po podpisu smlouvy s Dynamem. Vlevo předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Článek

V pátečním 19. extraligovém kole mezi domácím Dynamem a Plzní právě za stavu 2:2 probíhala přestávka před třetí třetinou, když do kabiny rozhodčích vstoupila neoprávněná osoba. Nebyl jí nikdo jiný než Dušan Salfický, bývalý vynikající brankář a dvojnásobný mistr světa.

Hlavní arbitři Mrkva s Pražákem vše uvedli do zápisu o utkání, takže se incidentem pochopitelně začala zabývat disciplinární komise soutěže v čele s její předsedou Viktorem Ujčíkem.

„Došlo tak k porušení herního řádu extraligy. Neoprávněnou osobou byl předseda představenstva klubu Dušan Salfický, který po vstupu do kabiny vědomě vytvářel tlak na rozhodčí," uvedl Český hokej v tiskové zprávě.

Resumé? Pardubice pochopitelně pykají, disciplinárka jim za chování jejich generálního manažera vyměřila pokutu třicet tisíc korun. Plzeň nakonec na východě Čech zvítězila 3:2 po samostatných nájezdech. "Udělenou pokutu přijímám a částku uhradím," uvedl pro Sport.cz ve středu Dušan Salfický.

Dvě napomenutí pro Dynamo

V průběhu stejného zápasu došlo ve třetí třetině ke vhazování předmětů z hlediště na ledovou plochu. Ujčík za to uložil Dynamu napomenutí. Přihlédl ke skutečnosti, že se tak stalo v probíhající sezoně poprvé a jednání fanoušků nemělo vliv na průběh utkání.

O dva dny později při dalším domácím duelu Pardubic, tentokráte proti Mladé Boleslavi, přistál na ledě kelímek s pivem. I tento incident skončil pro Východočechy napomenutím. Událost totiž neměla vliv na průběh utkání, které nemuselo být přerušeno, ani na zdraví nebo bezpečnost jeho účastníků.

Boleslav musí zaplatit pět tisíc

Pětitisícovou pokutou pak Ujčík potrestal Mladou Boleslav kvůli odvysílání sporné brankové situace před jejím vyhodnocením videorozhodčím v první třetině pátečního souboje s Libercem.

Herní Řád soutěže totiž zakazuje vysílat sporné situace na kostce v době, kdy jsou zkoumány videorozhodčím, a to až do chvíle, než hlavní rozhodčí rozhodne.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice