Hlavní obsah

Další potíž pro Litvínov. Ujčík trestá lotyšského reprezentanta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový Litvínov, poslední celek extraligové tabulky, se nejbližší tři zápasy bude muset obejít bez obránce Ralfse Freibergse. Šéf disciplinárky Viktor Ujčík potrestal jednatřicetiletého Lotyše za faul na pardubického Filipa Koffera v úterním utkání 12. kola.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ralfs Freibergs z Litvínova, brankář Litvínova Šimon Zajíček a Radek Koblížek z Brna.

Článek

K incidentu došlo už po 160 vteřinách hry, kdy lotyšský reprezentant surově zasáhl Koffera ve středním pásmu ramenem do hlavy. Od hlavních rozhodčích Hradila s Jeřábkem obdržel trest na pět minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

Dodatečnou stopku mu vystavil Ujčík, takže zadák, který v probíhající sezoně zapsal v devíti zápasech jednu asistenci, vynechá duely v Olomouci, Vítkovicích a doma se Spartou. Na led se bude smět vrátit až 30. října v Litvínově.

"Freibergs ve středovém kruhu hrací plochy čelně vedeným zákrokem atakoval Koffera, který bezprostředně před střetem odehrál puk, a s přihlédnutím, k minimální časovérodlevě mezi tímto odehráním puku a zákrokem provedeným hráčem, tak bylo možné pohlížet jako na hráče, jehož je přípustné dovoleným způsobem atakovat," sdělil Ujčík po prozkoumání videa

"Přestože Freibergs v okamžiku provedení zákroku držel ruce u těla, je zřetelné, že v závěrečné fázi svůj zákrok zintenzivnil pohybem ramene, aby dosáhl vyšší intenzity jeho provedení a primárně zasáhl oblast hlavy nebo krku, přičemž v daném případě nesl výhradní zodpovědnost za to, aby se svým zákrokem nedopustil bezohledného ohrožení zdraví protihráče," dodal šéf disciplinárky.

Pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu pak udělil českobudějovickému útočníkovi Martinsu Dzierkalsovi za nafilmovaný pád v nedělním duelu v Karlových Varech.

Reklama