Hlavní obsah

Další řez v Pardubicích! Na střídačku přichází Lubina, asistenta mu bude dělat i Čáslava

Praha
Aktualizováno

Extraligová sezona za sebou ještě nemá ani tři měsíce, turbulentní časy v Pardubicích ale pokračují. Hokejové Dynamo už podruhé v ročníku mění trenéry! Po sérii osmi porážek byl od týmu odvolán hlavní kouč Břetislav Kopřiva i s jeho asistenty Pavlem Markem a Otakarem Janeckým. Novým šéfem střídačky byl s okamžitou platností jmenován Ladislav Lubina, asistenty mu budou dělat Petr Čáslava a Richard Král. Sportovním konzultantem se pak stane další osobnost pardubického hokeje, Vladimír Martinec.

Foto: Michal Beránek /CNC/ Profimedia, Profimedia.cz

Nový trenér hokejových Pardubic Ladislav Lubina.

Článek

Kopřiva vedl Pardubice od konce října, kdy byl po odvolání Miloše Holaně jmenován novým dočasným hlavním trenérem. Krátkodobý efekt se sice dostavil, když Dynamo vyhrálo dva ze tří zápasů, jenže poté tým zabředl do další výsledkové mizérie.

Následující šňůra osmi porážek, která vyvrcholila v neděli domácím nezdarem s Olomoucí, Kopřivovi zlomila vaz.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Bývalý trenér hokejových Pardubic Břetislav Kopřiva.

Josef Vostárek

„Věřili jsme, že první změna na postu hlavního trenéra ve spojení s posílením týmu přinese efekt v podobě zlepšení sportovních výkonů a výsledků. To se bohužel nepodařilo a aktuální situace si žádá okamžité řešení. Dosavadním trenérům děkuji za odvedenou práci," oznámil předseda představenstva a generální manažer Pardubic Dušan Salfický.

Lubina v Pardubicích už dříve působil jako asistent trenéra, jeho největším úspěchem byl zisk dosud posledního extraligového titulu Dynama v sezoně 2011/12, kdy tým jako hlavní kouč vedl Pavel Hynek. Jako hlavní trenér vedl Lubina v extralize dosud Kometu Brno v roce 2011 a pražskou Slavii v ročníku 2014/15, ještě před jejím koncem byl ale odvolán.

Nyní přichází další extraligová výzva, po boku s Čáslavou a Králem. „Všechny znám velmi dobře, cítím z nich okamžitou energii do těžké práce. Jejich rozhodnutí převzít náš A-tým si v celém klubu velmi považujeme. Všichni v organizaci jsme připraveni pokračovat v maximální podpoře a pomoci v úsilí zvrátit dosavadní vývoj sezony," uvedl Salfický.

„Vracím se do klubu, ke kterému mám silný vztah. Chci pomoci Dynamu otočit nepříznivý vývoj probíhajícího ročníku. Vážím si Petra Čáslavy a Richarda Krále, že chtějí pracovat po mém boku. Jejich okamžitý souhlas je i pro mě důležitý. Všichni jsme připraveni ihned začít tvrdě pracovat na zlepšení současné situace," uvedl jednapadesátiletý Lubina, který se pokusí vytáhnout kdysi slavný klub z předposledního místa v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Lubina naposledy vedl jako hlavní trenér Slavii v sezoně 2014/15.

Právo/Vlastimil Vacek

Pomoci mu k tomu má i Čáslava, mistr světa z roku 2010 a pardubický srdcař, který s Východočechy získal v roce 2005 extraligový titul. V probíhající sezoně byl jako hráč na pardubické soupisce, vinou zranění ale nastoupil jen k patnácti zápasům a jeho jméno bylo mnohem víc spojováno s letní jízdou autem údajně v kokainovém opojení.

Nyní se Čáslava vydává na trenérskou dráhu.

„Déletrvající zranění mi neumožňuje se v blízké době vrátit na led. Uvnitř sebe cítím velkou potřebu pomoci týmu a vnímám, že nyní budu prospěšnější v nové roli. Ladislav Lubina je pracovitým a progresivním trenérem, věřím jeho schopnostem. Věřím, že nás v našem úsilí povzbudí i naši fanoušci, jejichž podpora je hlavně v současném období velmi důležitá," řekl Čáslava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čáslava se z hráče stává trenérem.

Právo/Vlastimil Vacek

V roli sportovního konzultanta se k A-týmu vrací Vladimír Martinec, který dovedl Pardubice v roli trenéra ke dvěma mistrovským titulům. „Vladimír Martinec, který je připraven nám v této nelehké situaci připraven pomoci, má spoustu zkušeností. Razíme cestu, že více očí více vidí a on je schopen říci spoustu věcí pro zlepšení. Každý hokejový názor je dobrý a nápomocný. Jsme rádi, že pan Martinec kývl na nabídku," dodal Salfický s tím, že nový realizační tým povede první trénink v úterý odpoledne. Zápasová premiéra přijde v pátek v Karlových Varech.

Reklama

Související témata: