Hlavní obsah

Defenzivní, zatažená! Proměna Energie bývalého kouče bolí. Nepříjemná, dotěrná, oponuje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok na osmé místo osnují Karlovy Vary před nedělním vyvrcholením základní části hokejové Tipsport extraligy. Energie se představí na ledě Rytířů, kteří už mají své jisté, z posledního místa je čeká baráž o holý extraligový život. Co říká na styl Energie její bývalý kouč Martin Pešout? „V trendu, co hrála pode mnou, nepokračuje, bohužel," přiznává v pořadu Příklep na Sport.cz. Ke klubu má pořád vztah, přiznává, že nechtěl být kritický. „Na můj vkus je to příliš defenzivní, zatažený," přiznává.

Pokračuje Energie v nastoleném trendu kouče Pešouta? Bohužel ne. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Moderátor pořadu Příklep Honza Homolka připomíná, že pod Pešoutem hrála Energie živelný hokej, který se líbil. Klub si vystačil s menším rozpočtem a ani kádr nepatřil k nejsilnějším, fanouškům se styl zamlouval. „Každý trenér musí napasovat styl na to, jaké hráče v klubu máte. Třeba později v Kometě jsem takhle hrát nemohl. Kvalita byla jinde, vhodné typy tam na ten styl nebyly," myslí si hokejový kouč.

Po jeho odchodu se začala karlovarská Energie měnit. A Pešoutovi změna radost viditelně nedělá. „Nechci to moc rozebírat, protože bych se tam rád vrátil," vypálí na první dobrou. Je zřejmé, že by raději v podání týmu viděl ofenzivnější hokej.

Příklep s hokejovým trenérem Martinem PešoutemVideo: Sport.cz

Zároveň připouští, že na hodnocení změn je brzy. Byl jsem v klubu pět let, mužstvo mělo návyky. Nový trenér těžko může prosadit své myšlenky hned, zvláště když zdědil všechny hráče, chce to čas," konstatuje. „Trošku mě mrzí, že se to začíná rozpadat, že odcházejí hráči, co byli nositeli toho stylu, kterým pode mnou Energie hrála a všem se to líbilo. Lidi na to chodilo. Nové vedení se chce vydat jinou cestou," myslí si.

Karlovarský talent ve stínu Kulicha. Skvělý hráč pro extraligu. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz Martin Kézr tvrdí, že už před sezonou, když Energie oznámila odchod reprezentanta Jakuba Fleka, byla velkou neznámou. Debatovalo se, zda nebude klub adeptem na baráž. „Vary podle mě odehrávají to, na co mají. Za mě můžou být v play off nepříjemným a dotěrným soupeřem, byť si myslím, že je to tým, co nemá předvídatelnou výkonnost," soudí novinář.

Svůj názor opírá o to, že Energii viděl na vlastní oči v duelu s Českými Budějovicemi. „Byla to jednoznačná partie. Ale podepsalo se na tom i zoufalství a bezradnost Českých Budějovic. Varům spadlo to vítězství do klína. To, co předvedl Motor, to bylo na odevzdání licence," nešetří kritikou. „Ukázalo se, jak může vypadat mužstvo, které hraje dole o poslední místo. České Budějovice ale měly sedm nebo osm nachlazených hráčů, takže to nechci stavět jednoznačně tak, že hrály zase až tak špatně," dodává Pešout.

Reklama