Hlavní obsah

Deprese v Brně. Nechali jsme si to proklouznout mezi prsty, smutnil Kalous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelých osmnáct vteřin chybělo Kometě k cennému triumfu v Liberci a srovnání série. Brno vedlo v poslední minutě 2:1, jenže Bílí Tygři dokázali při hře bez brankáře v čase necelých 18 vteřin před koncem vyrovnat a v prodloužení vybojovat i druhou výhru v předkole play off. Již v pondělí mohou Severočeši slavit postup do čtvrtfinále.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hokejisté Komety Brno byli k výhře v Liberci blízko, nakonec se z triumfu radovali domácí.

Článek

„Zápas mě mrzí z toho důvodu, že jsme ho měli dobře rozehraný. Podali jsme velmi dobrý výkon, ale bohužel v závěru jsme si to nechali proklouznout mezi prsty," mrzelo kouče Komety Jiřího Kalouse.

Do konce utkání zbývalo přesně 83 vteřin, když si domácí kouč Patrik Augusta vzal oddechový čas. Jeho mančaft prohrával 1:2. Gólmana Petra Kváču odvolal z branky, na tabuli nakreslil poslední taktické pokyny. A na závěrečnou zteč poslal šestici: Jelínka, Birnera, Klapku, Vlacha, Šmída a Klepiše.

„Vždy si jen v takové situaci sednu na střídačku a ani nekoukám. Věřím, že kluci ten gól dají," poznamenal Kváča. Přání mu parťáci vyplnili. Puk doputoval od Vlacha a Šmída až ke Klepišovi, který zakončoval bombou od modré. „Už jsem si jen říkal, ať hlavně vystřelí, aby to tam spadlo. Sehráli to dobře, Klépa to trefil skvěle," radoval se obránce Liberce Lukáš Derner.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z vyrovnání v 60. minutě duelu s Kometou Brno.

Liberecká euforie v tu chvíli narostla přímo úměrně brněnské depresi. „Měli jsme nějaké pokyny, které jsme nedodrželi na sto procent a bohužel jsme ztratili puk na zadním mantinelu a nebyli jsme schopní ho vyndat z pásma. Soupeř to pak prostřelil a vyrovnal. To jsou detaily, které samozřejmě taková utkání rozhodují," přiznal Kalous.

A pohled soupeře: „Dodrželi jsme postavení, které jsme si malovali. Chtěli jsme dostat kotouč na bránu, což se nám podařilo a jsme rádi, jak to dopadlo," liboval si Augusta, který si už po prvním vyhraném utkání v sérii 4:3 nejvíce cenil, že jeho hráči otočili z 2:3 na 4:3. A nyní se jim podařil ještě velkolepější comeback.

„Není to nic příjemného, ale pořád jsme ještě ve hře. Byť je to hodně těžká situace, Liberec je velmi silný tým. Ale teď se série přesouvá do Brna, budeme mít fanoušky na své straně a doufám, že přijde plný zimní stadion a požene nás dopředu, stejně jako nás hnal kotel tedy, což bylo skvělý. Pořád jsme ve hře," uzavřel Kalous.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.