Hlavní obsah

Derby s emocemi, ale bez gólů. Strašně ubojované vítězství, těší Kodýtka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chudé na góly, ale plné potyček bylo extraligové západočeské derby. Plzeň porazila Karlovy Vary i potřetí v sezoně, tentokrát jí k tomu stačil jediný gól. „Bylo vidět, že se oba týmy střelecky trápí,“ připustil domácí obránce Petr Zámorský. Škoda prolomila sérii tří porážek, dva duely dokonce neskórovala. Stejný problém teď má i Energie, která čeká na gól téměř 126 minut.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně Petr Kodýtek (vpravo) a Aleksi Rekonen se radují z gólu.

Článek

Karlovy Vary padly čtyřikrát po sobě a v tabulce jsou až předposlední. Na body v derby jim nestačilo ani 31 střel. „Naše hra vypadala dobře. Máme snahu a úsilí. Akorát bez gólu se prostě vyhrát nedá," hodnotil kapitán Jiří Černoch. Podobně duel komentoval i asistent trenéra Vojtěch Šik. „Zase jsme nedali gól. Zbytečně si komplikujeme přesilovky a chybí nám tam střelba," mínil.

Ani Plzni početní výhody nevycházely, hrála jich devět včetně dlouhé pět na tři. Situace si příliš komplikovala, ale zachránilo ji, že využila hned úvodní přesilovku. Netradičně z brejku a z první střely na branku. „To jsem ani nevěděl," usmíval se autor trefy Petr Kodýtek.

Indiáni poté odmítli navýšit vedení například při brejku dvou na nikoho a museli se strachovat o vítězství do posledních sekund. Hosté si vytvořili v power play velký tlak, chvíli navíc hráli šest na čtyři, když Kodýtka zasáhla hokejka do obličeje. „Zjistil jsem pak, že mě trefila hůl spoluhráče. Lehnul jsem a myslel jsem si, že mám rozseknutý ret. Naštěstí jsem v pohodě, zvedl jsem se a hrál dál. A odolali jsme," těšilo plzeňského centra.

Domácí nebyli v derby hokejovější, jak však ocenil i trenér Petr Kořínek, obětavostí těsný náskok nakonec uhájili. „Kluci dobře padali do střel. Hokej je o černé práci a v tomto směru hráči nechali na ledě všechno," oceňoval kouč a souhlasil i Kodýtek. „Strašně ubojované vítězství, hodně cenné. Podržel nás gólman," chválil Dominika Pavláta.

Ten je při nemoci Miroslava Svobody jasnou jedničkou. „Žádný větší tlak necítím, jsem úplně v pohodě," smál se po druhé vychytané nule v sezoně. Kabinu Škody poslední dny trápí viróza, většina hráčů už se však do sestavy vrátila. „Není to ideální, ale snad už jsme z nejhoršího venku," věří Zámorský.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec