Hlavní obsah

Dlouhý mítink pomohl. Za Mountfield se při vítězství v Brně trefili výhradně obránci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou nezdarech za sebou zabrali. Hokejisté Hradce Králové si odvezli za vítězství 3:1 nad Kometou z Brna tři extraligové body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Brna Jakub Sedláček, Jakub Lev z Hradce Králové a Rhett Holland z Brna.

Článek

„Jsme moc rádi, že jsme napravili zejména páteční ostudnou porážku 3:8 se Spartou," libuje si hradecký asistent Ladislav Čihák. Podle něj podal jeho tým v moravské metropoli podstatně lepší výkon. „Po vyrovnané úvodní třetině jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Před druhou pauzou nás sice Kometa po našem nesmyslném faulu v přesilovce potrestala, ale naštěstí jsme se na začátku poslední části prosadili dokonce při našem oslabení," cení si. „Na rozdíl od utkání se sparťany se nám tentokrát dařilo vyvarovat se chyb a kluci se na ledě zase vrátili k obvyklé černé práci. Byli za to odměněni," těší ho.

Čihák zaznamenal, že všechny góly Mountfieldu vstřelili obránci. „Je to tak trochu ostuda našich útočníků. Koneckonců je ale jedno, kdo se trefil. Tentokrát to z naší strany byl týmový výkon," má za to.

Jedním z beků, jenž se zasloužil o hradecký triumf, byl zkušený Bohumil Jank. Ve 45. minutě vrátil v oslabení svého mužstva přesnou ránou od modré čáry Mountfieldu dvougólový náskok, který se nakonec ukázal jako rozhodující. „Nejsem žádný velký střelec. Zavřel jsem oči a pokusil se narvat puk do sítě. Povedlo se," líčí spokojeně. „Že se přidali i další naši obránci? Tak to je super," usmívá se.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Henri Kiviaho z Hradce Králové.

Má radost, že východočeský celek zastavil vítězstvím sešup extraligovou tabulkou. „Výkyv naštěstí netrval dlouho. Se Spartou jsme měli den blbec. Vysokou porážku jsme řešili na dlouhém mítinku. Řekli jsme si, co všechno musíme zlepšit. A na brněnském kluzišti jsme to pracovitým hokejem realizovali v praxi," netají Jank velkou radost.

Přestože se hokejistům Komety momentálně příliš nedaří, výhry si mimořádně považuje. „Vždyť za ni nastupují takoví extrémně kvalitní borci jako Mueller či Zaťovič a nově kupříkladu i šikovný Krištof," tvrdí. Myslí si, že k triumfu jeho týmu přispělo i omezení kapacity hlediště. Střetnutí přihlíželo kvůli covidovým opatřením pouze 951 diváků. „Atmosféra nebyla tak bouřlivá, jako když bývalo v Brně vyprodáno. Možná i kvůli tomu notně ubylo vzájemných šarvátek. V minulosti jsem zažil na Kometě podstatně vypjatější zápasy," vzpomíná Jank.

Reklama

Související témata: