Hlavní obsah

Do branky na třetí třetinu a prodloužení, na nájezdy zase ven! Trenér umí soupeře zaskočit, chválil Will

Liberec

Do zápasu proti Hradci Králové naskočil gólman Liberce Roman Will až na poslední dvacetiminutovku. To vystřídal svého parťáka Jaroslava Januse. Bílí Tygři v tu chvíli vedli 4:3. Hosté dokázali vyrovnat a Will ještě vychytal pětiminutové prodloužení. Jenže na samostatné nájezdy své místo v brance přepustil Janusovi. Bílé šelmy nakonec porazily Východočechy 5:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střídající brankář Liberce Roman Will.

Článek

Proč ona gólmanská rošáda? „Filip (Pešán) udělal, co zrovna v tu chvíli cítil. Myslím si, že proto je to takový trenér, že dokáže takovou chvíli „vychytat". Najednou udělá takové rozhodnutí, které soupeře zaskočí a jsou z toho dva body s Hradcem," culil se po utkání reprezentační gólman Roman Will.

Do klece se postavil v době, kdy se Hradec tlačil za vyrovnáním na 4:4, přestože už po šesti minutách hry po katastrofálním začátku prohrával 0:3. Na začátku třetí dvacetiminutovky dokonce hrál Mountfield přesilovou hru, ze které ve druhé třetině uteklo jen sedm vteřin. „Kdo neriskuje, ten nic nezíská," usmál se 25letý brankář.

„Vždy je to těžké jít tam za takové situace, ale musím vyzdvihnout kluky, že mi tam pomohli. Někdy to takhle je. Gólman musí být připravený a jsem rád, že jsme z toho získali dva body," radoval se gólman.

V týdnu dostal od vedení extraligy pokutu ve výši deseti tisíc korun za zpochybnění verdiktu sudích v minulém zápase ve Vítkovicích. Rozhodčí před týdnem uznali sporný gól. Puk se dostal do branky poté, kdy vypadl Willovi za brankovou čáru z rukavice, když do něj vlétl spoluhráč Lukáš Derner, jehož srazil hráč soupeře.

Další spornou situaci nechtěl komentovat

V zápase s Hradcem Králové viděl podobný gól znovu. Tentokrát ho dostal ve 37. minutě jeho parťák, do něhož autor branky Lukáš Cingel vjel.

„Natlačil jsem se do brány a byl jsem už tak blízko, že když do mě bek strčil, tak jsem vlastně s pukem i gólmanem prošel do brány. Kluci kolem mě se radovali, takže jsem tušil, že platí. Ale bylo to strašně rychlé," popsal situaci Lukáš Cingel.

Jak to viděli Liberečtí? „Co k tomu říci? Rozhodčí ho uznali a to je tak vše," nechtěl situaci rozebírat útočník Marek Kvapil. Stejně jako Will. „Nebudu k tomu nic říkat," odmítl. A vracet se nechtěl ani k týden staré situaci, za jejíž zhodnocení dostal pokutu.

„Chtěl bych hrozně něco říci, ale neřeknu. Jen bych chtěl poděkovat fanouškům. Dostal jsem nespočet zpráv, že se na mě složí a vyberou na pokutu peníze. Samozřejmě to nechci, ale vážím si toho, chci jim poděkovat. To samé hráčům, kteří mi s tím pomohli, nesmírně si toho vážím," uzavřel Will.

Reklama

Související témata: