Hlavní obsah

Dočekal s Cibulskisem přijdou o úterní vzájemný souboj Litvínova s Vítkovicemi

Praha

Hokejový obránce Litvínova Oskars Cibulskis a vítkovický útočník Martin Dočekal obdrželi od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka trest zákazu startu v jednom soutěžním utkání za fauly v nedělním 39. kole soutěže.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský obránce Oskars Cibulskis se snaží zastavit útočníka Třince Petra Vránu - archivní foto.

Článek

Cibulskisovi byl za zákrok v 57. minutě domácího duelu se Zlínem (3:2) na Tomáše Žižku udělen větší trest a osobní trest do konce utkání za sekání. „Zákrok nebyl veden v rámci souboje o kotouč, přičemž Cibulskis při něm cíleně sekl protihráče holí do oblasti rozkroku," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

Dvaatřicetiletý Lotyš tak přijde o úterní dohrávku 1. kola proti Vítkovicím.

Ta se nebude týkat ani forvarda ostravského celku Martina Dočekala, jenž v 29. minutě zápasu v Liberci (Vítkovice prohrály 2:3) vyfasoval za faul na obránce Bílých Tygrů Ronalda Knota větší trest a osobní trest do konce utkání rovněž za sekání.

„Dočekal v reakci na předchozí přistrčení a mimo souboj o kotouč vědomě sekl protihráče holí do oblasti rozkroku," vysvětlil Ujčík s tím, že Dočekalovi i Cibulskisovi udělil jednozápasovou stopku i proto, že oba nebyli v uplynulých dvou letech disciplinárně trestáni a jimi faulovaní hráči utkání dokončili.

Reklama

Související témata: